Αυτή είναι η επικρατέστερη αποστολή για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας

Δημήτρης Ιτούδης

i

© Intime

Αυτή είναι η επικρατέστερη αποστολή για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας

Χρήστος Τσάλτας 23:52 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 14.08.2024

Σε ρυθμούς World Cup 2023 μπαίνει η Εθνική ομάδα, που μετράει αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας της. Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για την προετοιμασία και πότε θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Το φετινό καλοκαίρι είναι «καυτό» όσον αφορά το μέτωπο της Εθνικής ομάδας. Λίγο πριν η «γαλανόλευκη» ξεκινήσει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες, ο Δημήτρης Ιτούδης μετράει ήδη 3 πάρα πολύ σημαντικές απουσίες.

Ο Κώστας Σλούκας, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Νικ Καλάθης έχουν θέσει εαυτούς εκτός Εθνικής για το φετινό καλοκαίρι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Από την μία ο Σλούκας προτίμησε να ξεκουραστεί, έπειτα από μια «γεμάτη» σεζόν, από την άλλη ο Ντόρσεϊ έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας λόγω της εγκυμοσύνης της συζύγου του, ενώ ο Καλάθης αποφάσισε να κάνει break από τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Κώστας Σλούκας Κώστας Σλούκας / © Intime

Την ίδια στιγμή το ερωτηματικό στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο παραμένει. Ο Greek Freak πονάει στο γόνατο, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και αυτό καθιστά αμφίβολη την παρουσία του. Θα βρίσκεται κανονικά στο κάλεσμα για την προετοιμασία, ωστόσο το ερωτηματικό για την παρουσία του αυτό το καλοκαίρι παραμένει. Κάτι που ισχύει και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό, επίσης.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου νιώθει ενοχλήσεις στον ώμο, ωστόσο θα βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής, στην οποία θα βρίσκεται και το όνομα του Τόμας Ουόκαπ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού θα είναι ένας εκ των βασικών γκαρντ της «γαλανόλευκης» αυτό το καλοκαίρι, στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση με την «επίσημη αγαπημένη».

Τόμας Ουόκαπ Τόμας Ουόκαπ / Intime

Στο κάλεσμα αναμένεται να βρίσκονται και οι Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, ενώ αναμένεται να επιστρέψει ο Ντίνος Μήτογλου έπειτα από την απόφαση του CAS για μείωση ποινής. Στην προεπιλογή είναι πολύ πιθανό να βρεθούν και παίκτες όπως οι Μωραϊτης, Ρογκαβόπουλος, Μποχωρίδης, Φλιώνης, Χαραλαμπόπουλος, αλλά και οι Ζούγρης, Μαντζούκας, που κέρδιααν το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Νέων στην Κρήτη.

Βαγγέλης Ζούγρης Βαγγέλης Ζούγρης / © Intime

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, μέσα από το meeting του προπονητικού σταφ της Εθνικής, όταν και θα γίνει γνωστή η αποστολή που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για την έναρξη της προετοιμασίας.

Οι επικρατέστεροι 18 για την προετοιμασία της Εθνικής είναι: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου, Δημήτρης Μωραΐτης, Κώστας Παπανικολάου, Τόμας Ουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μαντζούκας, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Αγραβάνης, Δημήτρης Φλιώνης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βαγγέλης Ζούγρης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.