Αυτό είναι το πιο μεγάλο «κέρδος» της Εθνικής από τα δύο παιχνίδια με την Σλοβενία

Εθνική ομάδα

Αυτό είναι το πιο μεγάλο «κέρδος» της Εθνικής από τα δύο παιχνίδια με την Σλοβενία

Χρήστος Τσάλτας 10:54 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα στα δύο πρώτα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου έδειξε θετικά δείγματα γραφής, όμως το θετικό που μπορεί να κρατήσει η «γαλανόλευκη» έρχεται σε έναν άλλο τομέα.

Ο Αύγουστος μπήκε με δύο φιλικά υψηλών απαιτήσεων για την Εθνική ομάδα. Η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε την Σλοβενία των NBAers Λούκα Ντόντσιτς και Βλάτκο Τσάντσαρ και ο βαθμός δυσκολίας των δύο αγώνων ήταν υψηλός. Τόσο στην Στόζιτσε Αρίνα, όσο και στο ΟΑΚΑ η Εθνική αντιμετώπιζε μια ομάδα που μπαίνει σαν underdog στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μπορεί να κάνει πολλές ζημιές αυτό το καλοκαίρι.

Τα φιλικά είναι για τους προπονητές και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο στην μεγάλη εικόνα, αυτό που έδειξε η «γαλανόλευκη» και στα δύο παιχνίδια ήταν θετικό. Όχι γιατί και στα δύο παιχνίδια η Εθνική πήρε τη νίκη, αλλά γιατί η εικόνα του δεύτερου αγώνα, συγκριτικά με την αναμέτρηση στη Σλοβενία ήταν βελτιωμένη, ιδίως στον αμυντικό τομέα.

Δημήτρης Ιτούδης

Σε ένα καλοκαίρι πολύ έντονο, καθώς οι απουσίες είναι μεγάλες και το ερωτηματικό της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο παραμένει, τα δύο παιχνίδια ήρθαν να λειτουργήσουν ευεργετικά για την Εθνική. Διότι τόσο τα αποτελέσματα, όσο και η εικόνα που έβγαλε η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη της δίνουν ένα μεγάλο κέρδος.

Ποιο είναι αυτό; Να δουλέψει με τη μέγιστη δυνατή ηρεμία, μέχρι να ταξιδέψει στη Μανίλα για την τελική φάση. Η ένταση πριν από την προετοιμασία ήταν σε υψηλά επίπεδα, λόγω των απουσιών που υπήρχαν, όμως τα αποτελέσματα και -κυρίως- η εικόνα που έβγαλε η Εθνική στα πρώτα 2 παιχνίδια της, φέρνουν ηρεμία εντός των τειχών και επιτρέπουν στον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες του να δουλέψουν στους ρυθμούς που θέλουν εκείνοι.

Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου

Ουδείς άλλωστε ανεβάζει τον πήχη έπειτα από τα 2 παιχνίδια με τους Σλοβένους, καθώς άπαντες έχουν την εμπειρία να καταλάβουν πως η Εθνική δεν έχει πετύχει απολύτως τίποτα για την ώρα και πως τα δύσκολα είναι μπροστά.

Τα δύο φιλικά με Σερβία και Ιταλία, στο τουρνουά Ακρόπολις, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Εθνική να ετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Ιτούδης να βάλει τις βάσεις για την 12άδα που θα ταξιδέψει στις Φιλιππίνες.

Tags: