Για το 2Χ2 κόντρα στην Λετονία η Εθνική Παίδων

Για το 2Χ2 κόντρα στην Λετονία η Εθνική Παίδων

Χρήστος Τσάλτας 09:57 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 14.08.2024

Η Εθνική Παίδων αντιμετωπίζει την Λετονία για την 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, έχοντας ως στόχο το 2Χ2 στη φάση των ομίλων.

Μετά την εμφατική πρεμιέρα απέναντι στην Σερβία η Εθνική ομάδα θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμο. Αντίπαλος της ομάδας του Γιάννη Καλαμπόκη θα είναι η Λετονία, γο απόγευμα της Κυριακής, με μοναδικό στόχο το 2Χ2 που θα φέρει σε θέση ισχύος στον όμιλο της «γαλανόλευκη».

Η πρώτη εικόνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν άκρως θετική, με της Εθνική ομάδα να κυριαρχεί απέναντι στην Σερβία και να φτάνει σε εμφατική νίκη με 75-55, σε ένα παιχνίδι που η άμυνα ήταν σημείο αναφοράς για την «γαλανόλευκη».

Με την ίδια διάθεση και την ίδια ενέργεια οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν την Λετονία, η οποία στην πρεμιέρα ηττήθηκε από την Πολωνία στην πρεμιέρα του τουρνουά με 94-60 και θέλει να βγάλει αντίδραση για την ήττα της πρεμιέρα του τουρνουά.

Μιλώντας για το παιχνίδι με την Λετονία, ο Γιάννης Καλαμπόκης ανέφερε: «Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όμως, καθώς έχουμε ένα παιχνίδι επίσης απαιτητικό σε λίγες ώρες από τώρα, γιατί ο χρόνος ξεκούρασης είναι πολύ μικρός.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά να βγαίνουν από το γήπεδο και να είναι καλά. Η διαφορά με την οποία επικρατήσαμε σε συνδυασμό με την ήττα της Πολωνίας μπορεί να αποδειχθεί παγίδα και το έχουμε ήδη επισημάνει και στα παιδιά αμέσως μετά το παιχνίδι. Μπορεί να μετριάσαμε τον ενθουσιασμό τους, αλλά πρέπει να τους μιλάμε ειλικρινά, να τους τα λέμε όλα αυτά, γιατί είναι ένα τουρνουά με συνεχόμενους αγώνες».

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Ελλάδα - Λετονία 17:00

Πολωνία - Σερβία 19:30

Η βαθμολογία

1. Πολωνία 1-0

2. Ελλάδα 1-0

3. Σερβία 0-1

4. Λετονία 0-1

Tags: