«Μάχη» με φόντο τα προημιτελικά για την Εθνική Παίδων κόντρα στην Φινλανδία

«Μάχη» με φόντο τα προημιτελικά για την Εθνική Παίδων κόντρα στην Φινλανδία

Χρήστος Τσάλτας 09:18 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 14.08.2024

Η Εθνική Παίδων αντιμετωπίζει την Φινλανδία (17:00) στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ώρα νοκ άουτ για την Εθνική Παίδων. Έπειτα από μια εξαιρετική παρουσία στην πρώτη φάση, αυτή των ομίλων, όπου μέτρησε 3 νίκες απέναντι σε Σερβία, Λετονία και Πολωνία, η ομάδα του Γιάννη Καλαμπόκη ρίχνεται στα παιχνίδια των νοκ άουτ με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αντίπαλος θα είναι η Φινλανδία, που στον όμιλό της τερμάτισε ουραγός, μετρώντας 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα νοκ άουτ όμως και ιδίως η φάση των 16 είναι μια διαφορετική υπόθεση, κάτι που γνωρίζουν καλά στο στρατόπεδο της Εθνικής ομάδας.

Τόσο ο Γιάννης Καλαμπόκης, όσο και οι παίκτες του προετοιμάστηκαν πολύ καλά για το παιχνίδι κόντρα στους Σκανδιναβούς, θέλοντας να συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία που ξεκίνησαν στο τουρνουά τις τελευταίες μέρες.

Ο Έλληνας προπονητής κατανοεί πλήρως τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων που έρχονται, ωστόσο η πίστη του στην ομάδα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Ναι, η συνέχεια είναι δύσκολη, πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσδοκίες που δημιουργήσαμε, συνεχίζοντας με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, αλλά και αυτοσυγκέντρωση. Γνωρίσουμε καλά πόσο εύκολο είναι το συναίσθημα και η λογική να εκτροχιαστούν σε αυτήν την ηλικία. Γι’ αυτό θα πρέπει να «προσγειωθούμε» γρήγορα και βήμα βήμα να συνεχίσουμε να τιμούμε τα χρώματα της πατρίδας μας», είπε μεταξύ άλλων.

Σε περίπτωση που η Εθνική καταφέρει και πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Μαυροβούνιο, με φόντο την τετράδα της διοργάνωσης στα Σκόπια.

Tags: