Ώρα... ημιτελικού για την Εθνική Νέων Ανδρών!

Εθνική Νέων

i

© FIBA

Ώρα... ημιτελικού για την Εθνική Νέων Ανδρών!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:07 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 20.07.2024

Η Εθνική Νέων ρίχνεται στη μάχη των ημιτελικών του Πανευρωπαϊκού, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει απόψε (21:30, ΕΡΤ1) τη Γαλλία, με φόντο τον τελικό του τουρνουά!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική Νέων Ανδρών, η οποία σε λίγες ώρες ρίχνεται στην μάχη του ημιτελικού του Ευρωμπάσκετ Κ20!

Τα παιδιά του κόουτς Παπαδόπουλου αντιμετωπίζουν την κάτοχο του τίτλου, Γαλλία, στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ που γίνεται στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην Γκντίνια, με στόχο την πρόκριση στον τελικό και την εξασφάλιση ενός ακόμα μεταλλίου στην κατηγορία των Νέων Ανδρών, αλλά και την επιστροφή της Ελλάδας σε τελικούς μικρών Εθνικών ομάδων μετά από 7 χρόνια!

Σε επίπεδο Εθνικής Νέων Ανδρών η Ελλάδα έχει κατακτήσει ως τώρα έξι μετάλλια σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις, ενώ συνολικά η Γαλανόλευκη μετρά 20 παρουσίες σε βάθρο στις μικρές ηλικίες.

Αναλυτικά τα μετάλλια της Εθνικής Νέων:

• Χρυσό Ευρωμπάσκετ (2017)
• Χρυσό Ευρωμπάσκετ (2009)
• Χρυσό Ευρωμπάσκετ (2002)
• Ασημένιο Ευρωμπάσκετ (2010)
• Ασημένιο Παγκόσμιο (2005)
• Χάλκινο Ευρωμπάσκετ (2023)

Στον άλλον ημιτελικό, η Σλοβενία αντιμετωπίζει το Βέλγιο (19:00). Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως Ελλάδα και Γαλλία αναμετρήθηκαν και στη φάση των ομίλων, με τους Γάλλους να επικρατούν με 68-62.

Η Εθνική Νέων πέρασε από δύο νοκ άουτ με το Ισραήλ και τη Λιθουανία, από την οποία μάλιστα πήρε και… εκδίκηση, καθώς η Λιέτουμπα ήταν εκείνη που την είχε αποκλείσει από τον τελικό στο περσινό τουρνουά στο Ηράκλειο.

Η Γαλλία από πλευράς της, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γερμανίας αρχικά και στη συνέχεια της Ισπανίας, την οποία μάλιστα απέκλεισε χάρη σε ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο του Νόα Πέντα από τα 9 μέτρα!