Επέστρεψαν οι «χάλκινοι» Νέοι στην Ελλάδα

Επέστρεψαν οι «χάλκινοι» Νέοι στην Ελλάδα

Sportal newsroom 09:14 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 23.07.2024

Με πολλά χαμόγελα και το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους επέστρεψαν τα μέλη της Εθνικής Νέων από την Πολωνία, όπου και διεξήχθη το EuroBasket U20.

Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική Νέων στην Πολωνία. Η «γαλανόλευκη» τρύπησε κάθε ταβάνι και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο EuroBasket U20, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, γράφοντας ακόμα μια σπουδαία σελίδα.

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να γράψει ιστορία, πατώντας πάνω στην επιτυχία του περασμένου καλοκαιριού, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, νικώντας στον μικρό τελικό (και πάλι) το Βέλγιο.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η «γαλανόλευκη» αποστολή έφτασε στην Ελλάδα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Με πολλά χαμόγελα και εξαιρετική διάθεση, παρά το κουραστικό ταξίδι, οι διεθνείς «αντάμωσαν» και πάλι με δικούς τους ανθρώπους, με το χάλκινο μετάλλιο να δεσπόζει. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την υποδέχθηκαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Γιάννης Ηλιόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας, Βασίλης Ντάκουρης.

Έπειτα από μια κοπιαστική προετοιμασία, αλλά και παιχνίδια με υψηλή απαίτηση, η Εθνική ομάδα των Νέων έκανε σπουδαία δουλειά στην Πολωνία και κατέκτησε το 22ο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα σε όλα τα κλιμάκια. Αποδεικνύοντας πως στη χώρα υπάρχει μέλλον, από μπασκετικής πλευράς.