Η Εθνική Νέων Γυναικών παρά τις δυσκολίες «κατατρόπωσε» την Ελβετία και... βλέπει 9η θέση

Εθνική Νέων Γυναικών

i

© ΕΟΚ

Η Εθνική Νέων Γυναικών παρά τις δυσκολίες «κατατρόπωσε» την Ελβετία και... βλέπει 9η θέση

Ευτυχία Οικονομίδου 17:44 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 13.07.2024

Οι δυσκολίες χτύπησαν την πόρτα της Εθνικής Νέων Γυναικών, που όμως κατατρόπωσε την Ελβετία (71-47) από την οποία δέχτηκε μόλις έναν (!) πόντο στην πρώτη περίοδο.

Στο Ευρωπαϊκό U20 (Β’ Κατηγορίας) τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε κανείς καθώς τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας έπληξαν τις περισσότερες αποστολές με την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών να μη μένει ανεπηρέαστη.

Οι «γαλανόλευκες» ακόμη κι αν ήταν αποδεκατισμένες κατάφεραν να υποτάξουν την Ελβετία με 71-47 και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους για την αναμέτρηση που θα κρίνει την ένατη θέση στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Σόφια της Βουλγαρίας.

Αυτό που ήταν σοκαριστικό στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πως η Εθνική ομάδα κατάφερε να δεχτεί μόλις έναν πόντο στην πρώτη περίοδο, ενώ είχε μόλις έξι μάχιμες παίκτριες προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό, την ώρα που η αντίπαλος Ελβετία κατέβηκε με 8 αθλήτριες στο παιχνίδι.

Αρχικά η Γεωργία Γρηγοροπούλου ξεχώρισε με 28 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 15 ριμπάουντ μαζί με 4 ασίστ και ισάριθμα λάθη και την ακολούθησε η Μικαέλα Κούπερ που αγωνίστηκε για 40 λεπτά και σκόραρε 19 πόντους, με 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η Ελβετία από την άλλη είχε κι εκείνη τα ίδια προβλήματα, αφού χρειάστηκε να κάνει rotation οκτώ παικτριών και παραδόθηκε στο εξαιρετικά αδύναμο ξεκίνημά της που την οδήγησε σε αυτή την ευρεία ήττα απέναντι στην Ελλάδα με 71-47.

«Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Μας συγκίνησαν όλους για την προσπάθεια τους. Έπαιξαν και για τις συμπαίκτριες τους που ήταν άρρωστες, η προσπάθειά τους ήταν αξιέπαινη και τους αξίζουν πολλά μπράβο», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα η προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών, Κατερίνα Δελή.

Τα δεκάλεπτα: 24-1, 42-21, 56-37, 71-47