Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά αξίζουν το μετάλλιο - Είναι πολύ σημαντικό που κλείσαμε έτσι το τουρνουά»

Κώστας Παπαδόπουλος

i

© FIBA

Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά αξίζουν το μετάλλιο - Είναι πολύ σημαντικό που κλείσαμε έτσι το τουρνουά»

Sportal newsroom 22:45 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 21.07.2024

Ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για την σπουδαία διάκριση της Εθνικής Νέων στο EuroBasket U20, που έκανε δικό της το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό απέναντι στο Βέλγιο (70-68).

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε το Βέλγιο στον μικρό τελικό του EuroBasket Νέων στην Γκντίνια της Πολωνίας με στόχο να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο μετά την ήττα που υπέστη το Σάββατο (20/07, 21:30) από τη Γαλλία και το κατάφερε πραγματοποιώντας μία τεράστια ανατροπή (70-68).

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου μπορεί να είχε πληγεί από την απουσία του Νίκου Πλώτα και από τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ στο γόνατο στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως κατάφερε να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Νέων στην Κρήτη και έκανε δική της την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Εθνικοί μάγκες λύγισαν το Βέλγιο κόντρα σε όλα και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο!
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

20:54 - 21.07.2024

Εθνικοί μάγκες λύγισαν το Βέλγιο κόντρα σε όλα και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο!

Η Εθνική Νέων, παρά την απουσία του Νίκου Πλώτα και τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ κατάφερε να κάνει την ανατροπή (70-68) απέναντι στο Βέλγιο στον μικρό τελικό του EuroBasket U20 και έκανε δικό της το χάλκινο μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπαδόπουλου:

«Είναι πολύ σημαντικό για όλους ότι κλείσαμε το τουρνουά με ένα μετάλλιο και μάλιστα back to back. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για αυτά τα παιδιά. Θεωρώ ότι παρά το ότι χάναμε στο πρώτο ημίχρονο, παρά το ότι κάναμε πολλά λάθη, τα παιδιά έδειξαν πάθος, έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη και κατάφεραν στο τέλος να πανηγυρίσουν και να πανηγυρίσουμε! Είναι κάτι το οποίο αξίζουν πολύ για την σκληρή δουλειά που έκαναν όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας. Αξίζουν αυτό το μετάλλιο!»