Ανέβηκε μία θέση στο ranking της FIBA η Ελλάδα, σταθερά πρώτη η Team USA

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© FIBA

Ανέβηκε μία θέση στο ranking της FIBA η Ελλάδα, σταθερά πρώτη η Team USA

Χρήστος Τσάλτας 15:06 - 15.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 15.08.2024

Η Εθνική ομάδα ανέβηκε μία θέση στο ράνκινγκ της FIBA και πλέον βρίσκεται στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τις ΗΠΑ να φιγουράρουν σταθερά στην κορυφή. Μεγάλη άνοδος για Γαλλία, πτώση για Ισπανία.

Μόλις 5 μέρες μετά το Ολυμπιακό Τουρνούα στη Γαλλία, όπου η Team USA κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με την Γαλλία στη δεύτερη θέση και την Σερβία στην τρίτη, η FIBA παρουσίασε τα πρώτα power rankings των εθνικών ομάδων.

Σε αυτά η Εθνική ομάδα ήταν μια από τις κερδισμένες. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε ως τα προημιτελικά του τουρνουά, όπου και λύγισε από την Γερμανία και πλέον ανέβηκε μία θέση. Η γαλανόλευκη βρίσκεται στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, από την 14η στην οποία βρισκόταν μέχρι πρότινος.

Η Εθνική έχει συγκεντρώσει 657,9 πόντους και... καταδιώκει την Βραζιλία που βρίσκεται στην 12η θέση (673,7 πόντοι), αλλά και την Σλοβενία, που αν και δεν αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έμεινε στην 11η θέση με 674,5 πόντους.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης παρέμεινε η Team USA, που εδραίωσε την παρουσία της στην κορυφή μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Accor Arena το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στη δεύτερη θέση πλέον βρίσκεται η Σερβία, που ανέβηκε δύο θέσεις, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία.

Από εκεί και πέρα, η Γαλλία ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη άνοδο στην κατάταξη, καθώς ανέβηκε πέντε θέσεις και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ranking. Όσο για την ομάδα με την μεγαλύτερη πτώση, αυτή ήταν η Ισπανία, που έχασε τέσσερις θέσεις και πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση, με τον Καναδά να είναι στην 5η θέση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!