Πρόβα τζενεράλε της Εθνικής κόντρα στη Σερβία, λίγο πριν το ταξίδι στο Παρίσι - Που θα δείτε τον αγώνα
i

© intime

Πρόβα τζενεράλε της Εθνικής κόντρα στη Σερβία, λίγο πριν το ταξίδι στο Παρίσι - Που θα δείτε τον αγώνα

Γιώργος Γαβριλάκης 09:27 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 22.07.2024

Στο Βελιγράδι βρίσκεται η αποστολή του Εθνικής Ελλάδας για το τελευταίο φιλικό εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Το βράδυ της Δευτέρας (22/7, 21:00, ΕΡΤ3) οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσουν τους δευτεραθλητές κόσμου του 2023.

Το ταξίδι προς Βορρά (και Δύση) έχει ήδη ξεκινήσει. Η εθνική ομάδα από την Αθήνα πήγε στη Θεσσαλονίκη, εκεί έπαιξε ένα νικηφόρο εν τέλει φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο και τώρα βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Στην πρωτεύουσα της Σερβίας, η «επίσημη αγαπημένη», που αγωνιστικά καθοδηγείται από τον Βασίλη Σπανούλη και πάνω στο παρκέ δεσπόζει η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αρκετών πρωταγωνιστών στο επίπεδο της Euroleague, θα παίξει το τελευταίο της φιλικό πριν πάει στο Παρίσι για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το βράδυ της Δευτέρας (22/7, 21:00, ΕΡΤ3) θα αντιμετωπίσει την ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και ουσιαστικά θα δοκιμαστεί κόντρα σε ένα από τα σύνολο που σκοπεύουν να διεκδικήσουν μετάλλιο στην «πόλη του φωτός».

Η συνάντηση την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Νίκολα Γιόκιτς δημιουργεί μεγάλη προσμονή για τις εικόνες που θα διαδραματιστούν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το πιθανότερο είναι από ελληνικής πλευράς να μην αγωνιστεί ούτε ο Νικ Καλάθης για λόγους προστασίας, ούτε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον... αγχώνει.

Για τους Σέρβους, ο Νίκολα Γιόβιτς των Μαιάμι Χιτ ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, αρχικά φάνηκε πως δεν θα προλάβει το μεγάλο τουρνουά, αλλά πλέον η εικόνα έχει αλλάξει. Όχι δραματικά, αλλά ο 21χρονος φόργουορντ έχει ελπίδες και πιθανότητες να είναι διαθέσιμος για δράση σύντομα.

Το ελληνικό μπάσκετ συγχαίρει τους «χάλκινους» Νέους!
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

21:41 - 21.07.2024

Το ελληνικό μπάσκετ συγχαίρει τους «χάλκινους» Νέους!

Μετά την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Κ20, σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ έστειλε τα δικά του συγχαρητήρια στην ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου.

Επίσης, ο Βασίλης Σπανούλης, έχει εξηγήσει πως μετά από το ματς με την Σερβία θα αποφασίσει για την τελική του δωδεκάδα. Θυμίζουμε πως οι Γιώργος Τανούλης και Γιάννης Κουζέλογλου έχουν «κοπεί» ήδη η σύνθεση για το τελευταίο φιλικό αποτελείται από τους Κώστα Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργο Παπαγιάννης, Ντίνο Μήτογλου, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Τόμας Ουόκαπ, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Βασίλη Τολιόπουλος, Δημήτρη Μωραΐτη, Μιχάλη Λούντζη και Νίκο Χουγκάζ.

Δύο εξ αυτών θα μείνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, μιας και οι Νικ Καλάθης και Κώστας Αντετοκούνμπο (αν είναι υγιής) θεωρητικά και πρακτικά θα έχουν θέση στο αεροπλάνο για το Παρίσι.

Για τη Σερβία επίσης εκκρεμούν... κοψίματα στο ρόστερ, μιας και ακόμα ο κόουτς Πέσιτς προετοιμάζει την κατάσταση έχοντας 16 παίκτες στη διάθεσή του. Ανάμεσα του πέραν του σούπερ σταρ Νίκολα Γιόκιτς, υπάρχουν δύο παίκτες του Ολυμπιακού, οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φιλίπ Πετρούσεφ, αλλά και άλλοι... δυνατοί NBAers. Όπως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Ατλάντα Χοκς) και ο Βασίλιε Μίτσιτς (Σάρλοτ Χόρνετς).