Αυτός είναι ο όμιλος της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αυτός είναι ο όμιλος της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χρήστος Τσάλτας 22:41 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 07.07.2024

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει σε Ολυμπιάδα, καθώς έκλεισε θέση μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ και θα βρει στο δρόμο της ομάδας στις οποίες η λάμψη του ΝΒΑ ξεχειλίζει.

Η μεγάλη επιστροφή της Εθνικής ομάδας είναι γεγονός. 16 χρόνια μετά την παρουσία στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου, το 2008, η «επίσημη αγαπημένη» επιστρέφει στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του κόσμου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που τέλη Ιουλίου θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Η Εθνική ομάδα πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού στην «πόλη του φωτός», μετά την επικράτησή της στον τελικό του τουρνουά, απέναντι στην Κροατία των Ίβιτσα Ζούμπατς, Μάριο Χεζόνια και Ντάριο Σάριτς, σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ.

Η συνάντηση και η αγκαλιά Σπανούλη - Ντόντσιτς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα-Σλοβενία
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

17:00 - 07.07.2024

Η συνάντηση και η αγκαλιά Σπανούλη - Ντόντσιτς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα-Σλοβενία

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης και ο Λούκα Ντόντσιτς είχαν θερμή συνομιλία στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ημιτελικού του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ

Πλέον, για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεκινάει μια νέα διαδικασία. Αυτό γιατί ετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα, με τον όμιλό της να έχει έντονη λάμψη ΝΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική θα βρίσκεται στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων, μαζί με την Αυστραλία του Τζος Γκίντι και του Τζοκ Λαντέιλ, τον Καναδά των Τζαμάλ Μάρεϊ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Ντίλον Μπρούκς, αλλά και την Ισπανία που επικράτησε απέναντι στις Μπαχάμες με 79-67 και τσέκαρε το εισιτήριο για το Παρίσι.

Η πρεμιέρα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνει στις 27 Ιουλίου κόντρα στον Καναδά του Τζόρντι Φερνάντεθ.

Ο όμιλος της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Αυστραλία
Ελλάδα
Καναδάς
Μπαχάμες/Ισπανία

Το πρόγραμμα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Ελλαδα - Καναδάς (27/07, 22:00)
Μπαχάμες/Ισπανία - Ελλάδα (30/07, 12:00)
Αυστραλία - Ελλάδα (02/08, 14:30)