Ο Τσόβιτς θέλει την επιστροφή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας

Σβέτισλαβ Πέσιτς

i

© IMAGO

Ο Τσόβιτς θέλει την επιστροφή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας

Ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα και νυν της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Νεμπόισα Τσόβιτς, αποκάλυψε πως επιθυμεί την επιστροφή-παραμονή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της εθνικής ομάδας λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του

Ο νέος πρόεδρος της Σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Νεμπόισα Τσόβιτς, παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της Σερβίας και γνωστοποίησε την επιθυμία του να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Τι και αν το συμβόλαιο του έληξε πριν λίγες μέρες (30/9); Οι συζητήσεις για την...επιστροφή του Πέσιτς στον πάγκο της Σερβίας έχουν ήδη ξεκινήσει μετά από εισήγηση του νέου προέδρου.

Ο Πέσιτς τα πήγε περίφημα ως ομοσπονδιακός τεχνικός, αφού οδήγησε την Σερβία στο χάλκινο μετάλλιο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ πανηγύρισε και το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο του 2023.

Στο μυαλό του Γκαλινάρι: Ψάχνει συμβόλαιο στο NBA, αλλά δεν βρίσκει - Το Μιλάνο και η Μαδρίτη παρακολουθούν τα δεδομένα (vids)
EUROLEAGUE

11:48 - 02.10.2024

Στο μυαλό του Γκαλινάρι: Ψάχνει συμβόλαιο στο NBA, αλλά δεν βρίσκει - Το Μιλάνο και η Μαδρίτη παρακολουθούν τα δεδομένα (vids)

Στα 36 του χρόνια και με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό (στα γόνατά του) ο Ντανίλο Γκαλινάρι θέλει να κάνει άλλο ένα συμβόλαιο στο NBA, την ίδια ώρα που η Μιλάνο κρατά πάντα μία θέση γι' αυτόν, ενώ η Ρεάλ έχει αποφασίσει να κάνει αλλαγές στο ρόστερ της και το όνομά του δεν περνά απαρατήρητο από την Μαδρίτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νεμπόισα Τσόβιτς:

«Είναι σημαντικό να παραμείνει κοντά στην εθνική είτε ως προπονητής, είτε σε κάποιο άλλο ρόλο, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξουμε. Αυτή είναι η πρόθεση μας, αλλά εξαρτάται από εκείνον να αποφασίσει εάν είναι πρόθυμος».

«Είναι κλειδί το να υπάρξει συνέχεια (σ.σ στις επιτυχίες), ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το EuroBasket του χρόνου. Οι προσδοκίες της χώρας είναι μεγάλες, οπότε αντίστοιχη είναι και η ευθύνη».

«Δεν θα έχω ενστάσεις εάν επιλέξει να μην συνεχίσει. Δικαιούται κατανόηση, αλλά θα ήταν εξαιρετικό, εάν έμενε. Θα μπορούσαμε να φέρουμε και δύο ή τρεις νεότερους προπονητές να δουλεύουν δίπλα του, για να βοηθήσουν να μπουν οι βάσεις για το μέλλον. Στη Σερβία έχουμε έλλειψη από ποιοτικούς προπονητές».