Eurobasket Γυναικών: To Μαυροβούνιο νίκησε τη Λετονία και το αποτέλεσμα ευνοεί την Εθνική μας
i

© Fiba

Eurobasket Γυναικών: To Μαυροβούνιο νίκησε τη Λετονία και το αποτέλεσμα ευνοεί την Εθνική μας

Γιώργος Γαβριλάκης 15:31 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 14.08.2024

Μετά τη νίκη με 61-58 επί της Λετονίας, το Μαυροβούνιο εξασφάλισε τη θέση στου στα μπαράζ προς τα ημιτελικά του Eurobasket Γυναικών και αυτό το αποτέλεσμα έδωσε το ίδιο προνόμιο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο ματς με την Ισπανία που είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Κυριακής (18/6, 20:45).

Το Μαυροβούνιο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του στον Α' Ομιλο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει τη θέση του στα μπαράζ του Eurobasket Γυναικών. Μετά την επιτυχία του στην πρεμιέρα κόντρα στην Εθνική μας ομάδα κι αφού έχασε από την Ισπανία τώρα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λετονίας και τελικά να επικρατήσει με 61-58

Αυτό το αποτέλεσμα προσφέρει κατ' αρχάς στο Μαυροβούνιο την είσοδό του στα μπαράζ που θα δοθούν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που διεξάγεται στο Ισραήλ και την Σλοβενία, αλλά ταυτόχρονα διευκολύνει και την Εθνική μας ομάδα. Διότι, τα κορίτσια του Πέτρου Πρέκα μέσω αυτής της νίκης εξασφαλίζουν επίσης την παρουσία τους στα μπαράζ ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο Κυριακάτικο ματς (18/6, 20:45, ΕΡΤ 2, Νova) κόντρα στην ισχυρή Ισπανία. 

Βέβαια, αν η Ελλάδα νικήσει την πανίσχυρη «φούρια ρόχα» θα προκριθεί απευθείας στα προημιτελικά όπως άλλωστε όλοι οι πρώτοι των ομίλων. Σε περίπτωση ήττας πάντως, τότε οι «γαλανόλευκες» θα καταταγούν στην τρίτη θέση του γκρουπ και στα... χιαστί θα κοντραριστούν με τον δεύτερο του Β’ Ομίλου. Εκεί όπου συμμετέχουν το πρώτο Βέλγιο, η Τσεχία και το Ιταλία που έχουν από μία νίκη και το Ισραήλ που συμπληρώνει την τετράδα.  

Επιστρέφοντας στην οριακή νίκη του Μαυροβουνίου επί της Λετονίας, αυτή κατακτήθηκε κυρίως λόγω της προσφοράς της πανύψηλης σέντερ (1,94 μ.), Νατάσα Μακ, η οποία τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 20 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ σε 36'44''.