Νίκη και για την Εθνική Νέων Γυναικών: Συνέτριψε την Αλβανία στην πρεμιέρα του Eurobasket

Νίκη και για την Εθνική Νέων Γυναικών: Συνέτριψε την Αλβανία στην πρεμιέρα του Eurobasket

Sportal newsroom 20:06 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 06.07.2024

Με το... δεξί και με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθεια την Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών στο Eurobasket Β' κατηγορίας που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η Ελλάδα νίκησε με 96-39 την Αλβανία.

Την ίδια περίπου ώρα που η Εθνική Ανδρών συνέτριβε στο ΣΕΦ την Σλοβενία για το Προολυμπιακό Τουρνούα, το ίδιο έκανε και η Εθνική Νέων Γυναικών κόντρα στην Αλβανία, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Εκεί όπου ξεκίνησε εντυπωσιακά την παρουσία της στο Eurobasket U20 B' κατηγορίας με μία επικράτηση με 57 πόντων διαφορά: 96-39.

Πρώτη σκόρερ για την εθνική μας ομάδα ήταν ο Ανδριαννή Κουπερ, η οποία σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ κατέγραψε στη στατιστική της και 9 ριμπάουντ, ενώ οι Σοφία Κελεμένη και Σταυρούλα Παπαδάκη πρόσθεσαν από 13 πόντους. Τέλος, η Γεωργία Γρηγοροπούλου ήταν επίσης μία από τις ξεχωριστές παρουσίες και είχε στην αναμέτρηση 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

«Πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι περίεργο και είχαμε πει στα κορίτσια να είναι συγκεντρωμένα και να μπουν και όρεξη. Το πρώτο ματς είναι ο καθρέφτης των αγώνων. Τα κορίτσια έκαναν αυτό που έπρεπε, βρήκαν ρυθμό στην άμυνα και πέτυχαν εύκολα καλάθια», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιάννης Παπούλης, ο οποίος είναι ο άμεσος συνεργάτης της κόουτς Κατερίνας Δελή, ενώ για τον αγώνα της Κυριακής (2η αγωνιστική) κόντρα στην Κροατία πρόσθεσε πως «είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι με μια πιο ποιοτική ομάδα. Είναι μια ομάδα που συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο. Έχουμε πίστη στα κορίτσια, στην ομάδα μας και στη δουλειά που έχουμε κάνει και θα πάμε να κερδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το παιχνίδι».

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 56-19, 78-34, 96-39

ΕΛΛΑΔΑ: (Δελή): Αλεξιά 4, Ξενιτοπούλου 5 (1), Μάντζου 3 (2), Στεφανάκη, Γρηγοροπούλου 12 (1), Κουμαντσιώτου 5 (1), Κελεμένη 13 (3), Παπάζογλου 10, Τσάμη 8 (2), Παπαδάκη 13 (3), Ταμπάκου 7, Κούπερ 16 (1).
ΑΛΒΑΝΙΑ (Ντεντάι): Σαλί 3, Σότα, Μουτσενζί 10, Μποκρίνα 6, Ντανάι 4, Χικάι 4, Γκιάτα 9, Μουσάια 3, Μουρτσά.

🏀 Ουόκαπ και Τολιόπουλος «κατάπιαν» την Σλοβενία του Ντόντσιτς και η Ελλάδα είναι στον τελικό!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!