Μεγάλη μέρα για την Εθνική Παίδων: Κόντρα στην Ισπανία στον ημιτελικό του Eurobasket - Που θα δείτε τον αγώνα
i

© fiba

Μεγάλη μέρα για την Εθνική Παίδων: Κόντρα στην Ισπανία στον ημιτελικό του Eurobasket - Που θα δείτε τον αγώνα

Sportal newsroom 08:36 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 16.08.2024

Το απόγευμα της Παρασκευής (16/8, 18:30) η Εθνική ομάδα των Παίδων αντιμετωπίζει την Ισπανία στον ημιτελικό του Eurobasket U16 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με νίκη εξασφαλίζει το μετάλλιο και πάει για το χρυσό.

Η μέχρι στιγμή πορεία είναι... υπέροχη! Στον όμιλο αήττητη, στα δύο knock out (με Πολωνία και Τουρκία) κυρίαρχη και τώρα η Εθνική ομάδα Παίδων ετοιμάζεται για την ώρα της κρίσης. Το απόγευμα της Παρασκευής (16/8, 18:30) στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου οι παίκτες του Γιάννη Καλαμπόκη θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία, στον ημιτελικό του Eurobasket U16 που διεξάγεται στην Κρήτη.

Πράγμα που σημαίνει ότι με νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που απαρτίζεται από διεθνείς παίκτες έως 16 ετών προκρίνεται στον τελικό και ως εκ τούτου κατοχυρώνει από σήμερα το μετάλλιο. Η σκέψη όλων βέβαια, προς το παρόν εστιάζει στη δράση και όχι στα... όνειρα -που υπάρχουν και μοιάζουν ρεαλιστικά.

Ο αγώνας, όπως και όλοι της διοργάνωσης, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω streaming από το κανάλι της FIBA στην πλατφόρμα του YouTube.

Οι νεαροί ταλαντούχοι διεθνείς έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και της διάκρισής τους, αλλά και του αντιπάλου που έχουν μπροστά τους. Η Ισπανία είναι ο... παραδοσιακός κακός δαίμονας της Εθνικής Ανδρών και οι Παίδες θέλουν να πάρουν πίσω λίγο από το... αίμα. «Να δείξουμε τον χαρακτήρα μας απέναντί τους», είπε ο Γεράσιμος Παγουλάτος, θυμίζοντας το «μέγεθος» και τις απαιτήσεις του αγώνα.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Σερβία (16/8, 21:00) και από την συγκεκριμένη αναμέτρηση θα προκύψει ο τελευταίος αντίπαλος της Ελλάδας στην σπουδαία διοργάνωση.