Ματς... ραψωδία, δύο παρατάσεις και η Σερβία πήγε τελικό στο EuroBasket U18 (vid)
i

© FIBA

Ματς... ραψωδία, δύο παρατάσεις και η Σερβία πήγε τελικό στο EuroBasket U18 (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 08:44 - 04.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 04.08.2024

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στον ημιτελικό του EuroBasket U18 ανάμεσα στην Σερβία και το Ισραήλ με την πρόκριση να κρίνεται στον πόντο έπειτα από δύο παρατάσεις (115-114).

Τι ματσάρα! Η Σερβία αντιμετώπισε το Ισραήλ στα ημιτελικά του EuroBasket U18 και πανηγύρισε μία νίκη που επήλθε μετά από... 40 κύματα. Η πρώην πρωταθλήτρια για να περάσει στον τελικό και να υπερασπιστεί το στέμμα της χρειάστηκαν δύο παρατάσεις με τον Αντρέι Κόστιτς να διαμορφώνει το τελικό σκορ έπειτα από τρίποντό του στην εκπνοή του δεύτερου έξτρα πενταλέπτου (115-114).

Η αναμέτρηση αυτή είναι από τις πιο εντυπωσιακές που έχουν διεξαχθεί στο τουρνουά κι έτσι οι Σέρβοι θα βρεθούν για ακόμη μία φορά στον τελικό, όπου θα συναντήσουν τη χάλκινη Γερμανία που προσπέρασε άνετα το εμπόδιο της Σλοβενίας.

 Για τη νικήτρια Σερβία ξεχώρισαν οι Σάβο Ντρέζγκιτς με 35 πόντους, 8 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Μίταρ Μποσνιάκοβιτς με 20 πόντους και ο Αλέξα Ντιμιτρίγιεβιτς με 16 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ για τους Ισραηλινούς «διαστημικός» ήταν ο Μπεν Σαράφ με 40 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 8 (!) κλεψίματα, ο Ομέρ Μάγιερ με 31 πόντους, 8 ασίστ, και 4 κλεψίματα.

Ένα απίθανο παιχνίδι με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και να χρειάζεται μέχρι και τα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου για να κρίνει τον νικητή με τον Κόστιτς να ευστοχεί στο 15ο τρίποντο για τους Πλάβι στο ματς και από εκεί που οι Σέρβοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, αυτό το εκπληκτικό καλάθι τους χάρισε την επική πρόκριση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!