Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Eurobasket U18 - Κανονικά το τζάμπολ της Εθνικής μας με την Φινλανδία

Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Eurobasket U18 - Κανονικά το τζάμπολ της Εθνικής μας με την Φινλανδία

Γιώργος Γαβριλάκης 15:00 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 14.08.2024

Οι νοκ-άουτ αγώνες στη φάση των «16» του Εurobasket των Εφήβων θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σκέψη αλλαγής μέρας λόγω ασθένειας αρκετών αθλητών που προέκυψε από τροφική δηλητηρίαση - Η Εθνική μας αντιμετωπίζει (26/7, 16:30, ΕΡΤ 3) την Φινλανδία.

Η πιθανότητα το Eurobasket U18 που διεξάγεται στη Νις της Σερβίας να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα του απορρίφθηκε από τη Fiba. Η ανάγκη είχε δημιουργηθεί από το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες διαφόρων εθνικών ομάδων που συμμετέχουν είχαν προβληθεί από τροφική δηλητηρίαση που δημιούργησε στους αθλητές γαστρεντερολογικά προβλήματα. 

Τελικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε με δήλωσή της πως το πρόγραμμα μένει ως έχει, πράγμα που σημαίνει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κανονικά σήμερα Τετάρτη (26/7) στις 16:30 την Φινλανδία. Σε έναν αγώνα που δίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά. 

«Έξι ομάδες, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Τουρκία, επηρεάζονται κατά πως φαίνεται από ιογενή λοίμωξη παρόλα αυτά θα αγωνιστούν κανονικά όπως ορίζει το πρόγραμμα. 

Η FIBA και οι διοργανωτές έδωσαν τη δυνατότητα στις ομάδες να επαναπρογραμματίσουμε τους αγώνες για την Πέμπτη (27/7), αλλά όλες οι ομάδες επέλεξαν να ακολουθήσουμε το αρχικό πλάνο. Κάποιες από τις ομάδες θα έχουν ελλείψεις, αλλά το σύνολο των περιπτώσεων έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα ή έστω βρίσκονται στην τελική αποθεραπεία. 

Η Σέρβικη Ομοσπονδία περιμένει πλέον τα επίσημα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων των αθλητών για να διερευνηθεί πως προέκυψε η ασθένεια», αναφέρει η ανακοίνωση της FIBA.