Eurobasket U18: Τη νίκη και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα αναζητούν οι Έφηβοι κόντρα στη Δανία
i

© fiba

Eurobasket U18: Τη νίκη και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα αναζητούν οι Έφηβοι κόντρα στη Δανία

Γιώργος Γαβριλάκης 13:43 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 14.08.2024

Το απόγευμα της Δευτέρας (24/7, 16:30, ΕΡΤ 3) η εθνική ομάδα των Εφήβων αντιμετωπίζει τη Δανία για το Eurobasket U18 που διεξάγεται στη Σερβία και το αποτέλεσμα θα καθορίσει τη θέση της στον όμιλο και τον αντίπαλο στη φάση των «16».

Μία νίκη με εντυπωσιακή ανατροπή (στην πρεμιέρα κόντρα στην Ιταλία) και μια... βαριά ήττα (από την Ισπανία) μετράει μέχρι στιγμής το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Eurobasket των Εφήβων, που διεξάγεται στη Νις της Σερβίας. 

Το απόγευμα της Δευτέρας (24/7, 16:30, ΕΡΤ 3) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικών των ομίλων αντιμετωπίζει τη Δανία, που έχασε και στα δύο πρώτα παιχνίδια. 

Και οι τέσσερις ομάδες της πρώτης φάσης ανεξαρτήτου κατάταξης προκρίνονται απλώς καθορίζονται νέα ζευγάρια, οπότε αναζητάτε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Οι διεθνείς μας με νίκη κατακτούν την δεύτερη θέση, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Ισπανία να νικήσει την Ιταλία. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. 

Αν πάντως, η Ελλάδα χάσει από τη Δανία και παράλληλα η Ιταλία νικήσει την Ισπανία, τότε θα βρεθεί στον πάτο της βαθμολογίας και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει πρωτοπόρο άλλου ομίλου, οπότε μοιραία θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Ειδικά από τη στιγμή που το νοκ άουτ θα συνδεθεί με το γκρου που βρίσκονται η Σερβία, η Σλοβενία, η Φινλανδία και η Τσεχία

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (24/7)

16:30 / Ελλάδα - Δανία (ΕΡΤ 3, youtube)
21:30 / Ισπανία - Ιταλία

Βαθμολογία (Δ' όμιλος)

Ισπανία 2-0 
Ελλάδα 1-1
Ιταλία 1-1
Δανία 0-2