Ώρα για μετάλλιο! Η Εθνική Νέων κόντρα στη Γαλλία για την πρόκριση στον τελικό

Ώρα για μετάλλιο! Η Εθνική Νέων κόντρα στη Γαλλία για την πρόκριση στον τελικό

Γιώργος Γαβριλάκης 09:52 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 15.07.2023

Στον ημιτελικό του Eurobasket των Νέων Ανδρών η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει τη Γαλλία (15/7, 21:00, ΕΡΤ3) και ο στόχος του μεταλλίου είναι ορατός - Στο άλλο ζευγάρι του τουρνουά το Βέλγιο θα τεθεί αντιμέτωπο με το Ισραήλ.

Η νίκη κόντρα στην Τουρκία ήταν εντυπωσιακή και με ενθουσιώδη τρόπο η Ελλάδα πήρε την πρόκριση στην τετράδα του Eurobasket Νέων Ανδρών που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Τώρα, ο πήχης έχει ανέβει και το μετάλλιο αρχίζει να γίνεται ορατό. Για να κατοχυρωθεί πάντως, η Εθνική μας ομάδα θα χρειαστεί μία ακόμα νίκη. Και στο δρόμο της, βρίσκεται η Γαλλία, την οποία και αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου (15/7, 21:00, ΕΡΤ 3). 

Όποιος επικρατήσει θα τοποθετηθεί στον τελικό της μεγάλης διοργάνωσης εκεί όπου θα έχει προκύψει λίγη ώρα νωρίτερα και ο έτερος φιναλίστ. Αυτός θα είναι ή το Βέλγιο ή το Ισραήλ, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζει η μία την άλλη στις 18:30. 

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ξεκίνησε κάπως διστακτικά, αλλά σταδιακά και αποφασιστικά ανέπτυξε δυναμική, φθάνει η μεγάλη ώρα και κόντρα στους «τρικολόρ» θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά υπάρχουν και προοπτικές. 

Η ομάδα έχει στηριχθεί στη μαχητικότητάς της ως σύνολο, αλλά και στην ισχυρή παρουσία του Λευτέρη Μαντζούκα του Παναθηναϊκού και του Βαγγέλη Ζούγρη του Περιστερίου. Δύο παίκτες που έχουν ξεχωρίσει σε όλη τη διοργάνωση και πάνω του βασίζεται μεγάλο μέρος των μέχρι τώρα επιτυχημένων αποτελεσμάτων. 

H πορεία μέχρι τον ημιτελικό

🏀 Πολωνία - Ελλάδα 67-72 
🏀 Ελλάδα - Λιθουανία 62-80 
🏀 Κροατία - Ελλάδα 64-78 
🏀 Ελλάδα - Ισλανδία 83-75 
🏀 Τουρκία - Ελλάδα 61-87 

Το πρόγραμμα της ημέρας (15/7)

🏀 Βέλγιο - Ισραήλ (18:30)
🏀 Ελλάδα - Γαλλία (21:00)