Ο Άρης ψάχνει στη Λιθουανία την πρώτη του νίκη στη σεζόν κόντρα στην ομάδα του Καλαϊτζάκη - Το Περιστέρι υποδέχεται τη Μούρθια για το BCL
i

Ντέιβιντ Ντε Ζούλιους / © IMAGO

Ο Άρης ψάχνει στη Λιθουανία την πρώτη του νίκη στη σεζόν κόντρα στην ομάδα του Καλαϊτζάκη - Το Περιστέρι υποδέχεται τη Μούρθια για το BCL

Γιώργος Γαβριλάκης 09:29 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 08.10.2024

Η τρίτη αγωνιστική του Eurocup έστειλε τον Άρη, που έχει 0/5 στο ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς, στη Λιθουανία και το βράδυ της Τρίτης (8/10, 19:00, Νοvasports Prime) αντιμετωπίζει εκεί την Λιετκαμπέλις. Το Περιστέρι από την άλλη, είναι γηπεδούχο και στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Basketball Champions League φιλοξενεί την ισπανική Μούρθια.

Δεν το λες και ούριο άνεμο αυτόν που φυσάει στη Θεσσαλονίκη προς την πλευρά του Άρη. Διότι, οι «κιτρινόμαυροι» του Βορρά, στις πέντε πρώτες επίσημες υποχρεώσεις τους στη σεζόν έχουν ισάριθμες ήττες. Έχασαν τα δύο ματς που έπαιξαν στη Ρόδο για το Super Cup (στον ημιτελικό από τον Παναθηναϊκό και στον μικρό τελικό από το Περιστέρι), προέρχονται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της Stoiximan Basket League, ενώ και στο Eurocup ακόμα βρίσκονται στο μηδέν.

Ο Άρης ηττήθηκε από την Βενέτσια στην Ιταλία, από την Τουρκ Τέλεκομ στο Αλεξάνδρειο (aka Nick Galis Hall) και το βράδυ της Τρίτης (8/10, 19:00, Νοvasports Prime) θα προσπαθήσει να κάνει ένα βήμα προς τα μπροστά. Ο Γιάννης Καστίτης και οι παίκτες του έχουν μία αποστολή στη Λιθουανία κόντρα στην Λιετκαμπέλις, στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Καλαϊτζάκης -αδελφός του Παναγιώτη του Παναθηναϊκού.

Για τον Άρη οι απουσίες στο μπλοκάκι του Καστρίτη έχουν να κάνουν με τον Νέιτ Λαζέφσκι και τον Ντ'Μόι Χοτζ, οι οποίοι παραμένουν εκτός δράσεις λόγω τραυματισμών, ενώ η αποστολή που προπονήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (7/10) στην Kalnapilio Arena απαρτίζεται από τους Τζέιμς Μπανκς, Λάντερς Νόλεϊ, Ρόουλι Άλκινς, Βασίλη Τολιόπουλο, Ντέιβιντ ΝτεΖούλιους, Μάνο Χατζηδάκη, Γιώργο Γκιουζέλη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Ντόνοβαν Κλέι, Τρέι Γούντμπερι, Τζος Ρόμπερτς και Λευτέρη Μαντζούκα.

Δεύτερη... δοκιμασία στο Eurocup για το Περιστέρι

Τα δεδομένα για το Περιστέρι δεν είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτά του Άρη. Προέρχεται επίσης από ήττα στο πρωτάθλημα (έχασε εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ), την πρώτη αγωνιστική αγωνιστική του EuroCup ηττήθηκε από την FMP στο Βελιγράδι και η μόνη νίκη του μέχρι στιγμή ήρθε στον μικρό τελικό του Super Cup της Ρόδου. Χωρίς αυτή να βοηθήσει κάπου πέραν από τον... ψυχολογικό τομέα.

Μισή ώρα μετά το τζάμπολ του Άρη στη Λιθουανία, θα ξεκινήσει και ο αγώνας του Περιστερίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπαντρέου» και αντίπαλος θα είναι η ποιοτική Μούρθια από την Ισπανία (8/10, 19:30, Cosmote Sport 4).

Να λοιπόν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης, κόντρα σε μία ομάδα που έχει ρόλο στην Liga Endesa, για να δοκιμάσει και να αναβαθμίσουν το παιχνίδι τους. Και να δημιουργήσουν... χαρακτήρα, κάτι για το οποίο με τον τρόπο του μίλησε και ο Βαγγέλης Ζούγρης.

«Έχουμε μπροστά μας την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση στο γήπεδο μας. Η Μούρθια είναι μια πολύ καλή και πληρέστατη ομάδα, που ψάχνει την πρώτη νίκη στο Basketball Champions League. Το ίδιο όμως και εμείς...», είπε ο νεαρός πάουερ φόργουορντ και κατέληξε πως «πρέπει να προσέξουμε πολύ το παιχνίδι τους στον αιφνιδιασμό και να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, έτσι ώστε να καθορίσουμε εμείς τον ρυθμό του παιχνιδιού και όχι ο αντίπαλος».