Η ανασκόπηση της ημέρας στο Eurocup - Μεγάλες νίκες για Λιετκαμπέλις, Μπεσίκτας και Γκράν Κανάρια

Μπεσίκτας

i

© X / Eurocup

Η ανασκόπηση της ημέρας στο Eurocup - Μεγάλες νίκες για Λιετκαμπέλις, Μπεσίκτας και Γκράν Κανάρια

Μιχάλης Καλογήρου 23:49 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 23.10.2024

Ολοκληρώθηκε το 1ο σκέλος της 5ης αγωνιστική του Eurocup με Λιετκαμπέλις, Μπεσίκτας, Γούλβς, Βενέτσια και Γκραν Κανάρια να πανηγυρίζουν νίκες

Η δράση στο Eurocup συνεχίζεται με την 5η αγωνιστική να βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα της ημέρας είχε 5 παιχνίδια με τα βλέμματα στραμμένα στο ντέρμπι της Μπεσίκτας με την Μπανταλόνα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με 82-76. Μεγάλη νίκη πανηγύρισε και η Λιετκαμπέλις απέναντι στην Μπούργκ (84-80) που ήταν αήττητη μέχρι τώρα, ενώ η Γκράν Κανάρια σταμάτησε στους... 125 απέναντι στην Ούλμ.

Λιετκαμπέλις - Μπούργκ 84-80

Τεράστια νίκη για την Λιετκαμπέλις του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη επι της Μπούργκ, που μέχρι σήμερα μετρούσε 4/4 νίκες. Οι Λιθουανοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Eurocup με εμφατικό τρόπο, απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Με μπροστάρη τον Μάρκο Πεκάρσκι με 22 πόντους, η Λιετκαμπέλις κατάφερε να επιβληθεί με 84-80 και να ξεκολλήσει από το 0 και την τελευταία θέση του ομίλου. Για τους Λιθουανούς, 14 πόντους έβαλε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ενώ για την Μπούργκ ο Καστανέδα έβαλε 23 πόντους.

Μπεσίκτας - Μπανταλόνα 82-76

Νίκη για την Μπεσίκτας στο ντέρμπι με την Μπανταλόνα με 82-76. Οι Τούρκοι έκαναν ένα εξαιρετικό 2ο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν την νίκη στην έδρα τους απέναντι σε μια δυνατή Μπανταλόνα. Οι γηπεδούχοι είχαν πολυφωνία στην επίθεση με 5 διψήφιους. Κορυφαίος, ο Κάιλ Άλμαν με 16. Για την Μπανταλόνα, δεν αρκούσαν οι 17 πόντοι του Άντε Τόμιτς, με τον Άνταμ Χάνγκα να βρίσκεται σε κάκιστο βράδυ αφού είχε 0 πόντους σε 24 λεπτά (0/1 δίποντο 0/5 τρίποντα). Πλέον, η Μπεσίκτας πηγαίνει στο 3-2, με τους Ισπανούς να πέφτουν στο 2-3.

Βενέτσια - Τάουερς Αμβούργου 80-68

Εύκολη νίκη για την Βενέτσια που επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα μετά την πρεμιέρα και το παιχνίδι με τον Άρη. Οι Ιταλοί κατάφεραν να πάρουν την νίκη απέναντι στην Χάμπουργκ Τάουερς με 80-68. Ο Ρόντνι Μακγκρούντερ έκανε μαγικό ντεμπούτο στο Eurocup, βάζοντας 28 πόντους. Ακολούθησε, ο έτερος Αμερικανός της Βενέτσια, Σιμς με 14. Για την Γερμανική ομάδα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λότι με 13 πόντους. Πλέον η Βενέτσια ανεβαίνει στο 2-3, ενώ το Αμβούργο πέφτει στο 0-5 αγνοώντας ακόμα την νίκη στο φετινό Eurocup.

Σοπότ - Γούλβς 92-99 (παράταση)

Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε η Γούλβς Βίλνιους, παίρνοντας την νίκη στην έδρα της Σοπότ με 99-92 στην παράταση. Το σόου του Γουέδερς -που έβαλε 25 πόντους- δεν ήταν αρκετό για την Σοπότ που στέρεψε από δυνάμεις στην παράταση. Για τους Λιθουανούς, ο Θούρμαν έβαλε 17, με τον άλλοτε πράσινο Άντριου Άντριους να προσθέτει 15. Αυτή ήταν και η 2η νίκη για την Γούλβς που πηγαίνει πλέον στο 2-3. Για την Σοπότ, αυτή ήταν η 5η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, με τους Πολωνούς να μένουν μόνοι αήττητοι στην τελευταία θέση του ομίλου.

Γκραν Κανάρια - Ούλμ 125-78

Απίστευτο σόου στην Gran Canaria Arena, με την ομώνυμη ομάδα να περνάει πάνω από την γερμανική Ούλμ. Η Γκραν Κανάρια έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, βάζοντας 36 πόντους στην 1η περίοδο, ενώ τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 68! Εν τέλει σταμάτησε στους 125 με το τελικό σκορ να γράφει 125-78. Όπως καταλαβαίνουμε δεν υπήρχε διάθεση για άμυνες, ενώ είναι εντυπωσιακό, το ότι, παρά το γεγονός ότι η Ούλμ έβαλε 78 πόντους, κατάφερε να χάσει με 45! Παρά το εξωφρενικό σκορ, δεν υπήρχε παίκτης που να έβαλε πάνω από 25 πόντους στον αγώνα, με τον Εσένγκουε της Ούλμ να σταματά στους 20. Για τους Ισπανούς, σκόραραν όλοι εκτός του Αλμπισί, με τον Σάλβο να βάζει 20. Με αυτή την εμφατική νίκη, η Γκραν Κανάρια ανεβαίνει στο 4-1, αφήνοντας πίσω της την Ούλμ στο 3-2.