«Πρασίνισε» η καλύτερη πεντάδα της Euroleague - Διπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού!
i

© Intime

«Πρασίνισε» η καλύτερη πεντάδα της Euroleague - Διπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού!

Γιώργος Γαβριλάκης 15:07 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 29.05.2024

H Euroleague ανακοίνωσε την καλύτερη πεντάδα για τη σεζόν 2023-24 και οι Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν ανήκουν στους... εκλεκτούς. Πέραν των δύο παικτών του Παναθηναϊκού, ένας της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας της Μονακό και ένας της Φενέρμπαχτσε ολοκληρώνουν την dream team της Ευρώπης.

Περίπου δέκα μέρες πριν το Final Four της Euroleague, ανακοινώθηκε η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και ανάμεσα στους... εκλεκτούς βρίσκονται δύο παίκτες του Παναθηναϊκού: Ο Κέντρικ Ναν και ο Ματίας Λεσόρ.

Ο Αμερικανός γκαρντ που έκανε πάταγο (ειδικά) στα Playoffs κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά έδωσε γενικά... φρέσκο αέρα στον Παναθηναϊκό (15,9 πόντοι, 3 ασίστ) από τη στιγμή που ενσωματώθηκε και προσαρμόστηκε στα ευρωπαϊκά δεδομένα -προερχόμενος απευθείας από το ΝΒΑ- ήταν ο ένας εκ των τριών γκαρντ που επιλέχθηκαν στην ψηφοφορία. Οι άλλοι δύο ήταν ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά και ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο... θαυματουργός Αργεντίνος, Φακούντο Καμπάτσο.

Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν ο κυρίαρχος της front line από την πρώτη του κιόλας σεζόν με τους «πράσινους». Κι αφού πέρσι έκανε μεγάλη αίσθηση με την Παρτίζαν, φέτος πέρασε το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο. Η παρουσία του στην All-Euroleague πεντάδα επαναλήφθηκε καθώς και πέρσι ήταν... εκεί (μαζί με τους Σασα Βεζένκοφ, Τζάναν Μούσα, Έντι Ταβάρες και Λορέντζο Μπράουν), ενώ φέτος δεν μπορούσε να απουσιάσει με τους 13,7 πόντους και 6,2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Πλέον όμως, μαζί με τον Ναν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους σκέφτονται την κατάκτηση της κορυφής και όχι τόσο τις προσωπικές διακρίσεις.

Πέμπτος της παρέας, είναι ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε και ο άνθρωπος που κατέγραψε την τρομερή επίδοση και το μεγάλο ρεκόρ, όταν έβαλε 50 πόντους τον Μάρτιο κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Κι αφού προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Τσους Ματέο της Ρεάλ Μαδρίτης, καλύτερος αμυντικός ο Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού και Rising Star o Γκαμπριέλ Προσίντα της Άλμπα Βερολίνου, πλέον απομένει να μάθουμε την δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης (κάτι που αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί), αλλά και τον πολυτιμότερο παίκτη ολόκληρης της Euroleague. Αυτόν που θα διαδεχθεί τον Σάσα Βεζένκοφ, που πέρσι έκανε... πάταγο με τον Ολυμπιακό, πριν... μετακομίσει στο NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς.