H νέα μεγάλη συνεργασία της EuroLeague για την πρόοδο των Fantasy Sports

H νέα μεγάλη συνεργασία της EuroLeague για την πρόοδο των Fantasy Sports

Γιώργος Γαβριλάκης 14:09 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 14.08.2024

Η EuroLeague ανανέωσε την συνεργασία της μέχρι το 2027 με την πλατφόρμα Fantaking, έχοντας ως στόχο την περεταίρω ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρει στους φιλάθλους μέσω του Fantasy Challenge στις διοργανώσεις της.

Η συνεργασία της EuroLeague Basketball με την πλατφόρμα παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών, Fantaking Interactive, ξεκίνησε το 2021. Πρόκειται για την ιταλικής προέλευσης εταιρεία, που έχει αναλάβει την διαχείριση των Fantasy Challenges στην EuroLeague και το EuroCup

Κι επειδή οι απανταχού φίλαθλοι που ασχολούνται με την συγκεκριμένη υπηρεσία και το ανταγωνιστικό διαδικτυακό παιχνίδι που προσφέρει, έχουν αυξηθεί και έχει δημιουργηθεί μία ισχυρή κοινότητα, η EuroLeague φρόντισε να ανανεώσει την συνεργασία της με την Fantaking που θεωρείται μία από τις πιο σπουδαίες πλατφόρμες του είδους, με σημαντικό κομμάτι της αγοράς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Η νέα συμφωνία των δύο πλευρών, επεκτάθηκε για τρία χρόνια και πλέον ισχύει έως τον Ιούνιο του 2027

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με τη Fantaking και συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στην άνευ προηγουμένου επιτυχία που είχε το παιχνίδι Fantasy Challenge από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα. Τα προϊόντα της EuroLeague και EuroCup Fantasy Challenge είναι δύο βασικά πλεονεκτήματα της στρατηγικής μας για παιχνίδια, καθώς επιτρέπουν στους φιλάθλους να ασχολούνται με τους διαγωνισμούς με διαφορετικό τρόπο, ανεξάρτητα από το βαθμό γνώσης τους για το παιχνίδι», δήλωσε ο Άλεξ Φερέρ Κρίστιανσον, ο οποίος είναι ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στην Euroleague Basketball

«Η Fantaking έχει βαθιά γνώση για τα σπορ, το μπάσκετ και τα παιχνίδια Fantasy και προσπαθεί συνεχώς να καινοτομεί, να βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών και να προσαρμόζει το παιχνίδι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό τοπίο», κατέληξε ο Κρίστιανσον. 

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Euroleague Basketball και η Fantaking Interactive δούλεψαν μαζί για την ανάπτυξη στο παιχνίδι... φαντασίας, που οι χρήστες δημιουργούν ομάδες και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, με το ίδιο πάθος που το κάνουν οι ομάδες στα παρκέ της Ευρώπης. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με την Euroleague Basketball για τα επόμενα τρία χρόνια. Η συνεχής επιτυχία του Euroleague Fantasy Challenge, με μια εντυπωσιακή βάση χρηστών 170.000 θαυμαστών, αντανακλά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετικές εμπειρίες φαντασίας» είπε, με τη σειρά του, ο Αλεσάντρο Μολινάρι, συνιδρυτής της Fantaking Interactive και κατέληξε πως «καθώς η Euroleague Basketball διαπρέπει στην αύξηση της συμμετοχής των φιλάθλων, η συνεργασία μας ευθυγραμμίζεται άψογα με τη στρατηγική τους. Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε στο πλευρό της Euroleague Basketball ως αξιόπιστος συνεργάτης, συμβάλλοντας στην επέκταση του πρωταθλήματος και στην αναγνώριση της επωνυμίας. Το ταξίδι μέχρι στιγμής ήταν εξαιρετικό και αναμένουμε με ανυπομονησία να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερα ορόσημα μαζί τα επόμενα χρόνια». 

Χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των χρηστών που συμμετέχουν στο Fantasy Challenge αυξάνεται προοδευτικά με εντυπωσιακούς ρυθμούς και ποσοστά, καθώς περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ μπορούν πλέον να διαγωνίζονται για βραβεία και δώρα μεγάλη αξίας και (ίσως το πιο σημαντικό), νοιώθουν την αγωνιστική εμπειρία σε κάθε αγωνιστική της κανονικής περιόδου, αλλά και των Play Offs. 

Με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη - Together We Fly για το ματς με την Αναντολού Εφές
EUROLEAGUE

11:13 - 07.02.2024

Με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη - Together We Fly για το ματς με την Αναντολού Εφές

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια για την EuroLeague, με Βαλένθια, Ζαλγκρίρις, Βίρτους Μπολόνια και Παναθηναϊκό, αλλά η διοίκηση οργανώνει ήδη το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές (19/3). Το κάλεσμα στους φιλάθλους έγινε και η διαδικασίες για το Together We Fly ξεκίνησε!

Το ενδιαφέρον για το EuroLeague και EuroCup Fantasy Challenge ενισχύθηκε επίσης από την εισαγωγή του EuroLeague Fantasy Podcast, μιας εκπομπής με τους Φράνκιε Σακς και Χαβιέ Γκανσέδο, που κυκλοφορεί μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν και προσφέρει στους υπεύθυνους του Fantasy Challenge την ευκαιρία να ακούσουν τα νέα, τις ιδέες και τις προτάσεις από δύο ειδικούς του Euroleague.net. 

Κοιτάζοντας το μέλλον, αυτή η τριετής ανανέωση περιλαμβάνει έναν νέο σχεδιασμό των υπηρεσιών, καθώς και μια νέα έκδοση εφαρμογής για κινητά που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα αυξήσει την εμπειρία και τις λειτουργίες των χρηστών.