Δικαίωση για τον Ηλία Κορομηλά - Η EuroLeague απέρριψε την εις βάρος του καταγγελία για δωροδοκία

Ηλίας Κορομηλάς

i

© EuroLeague Basketball

Δικαίωση για τον Ηλία Κορομηλά - Η EuroLeague απέρριψε την εις βάρος του καταγγελία για δωροδοκία

Γιώργος Γαβριλάκης 12:36 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 14.08.2024

Η απόφαση πάρθηκε και είναι αθωωτική για τον διαιτητή Ηλία Κορομηλά, ο οποίος κατηγορήθηκε για δωροδοκία από τον Ουκρανό, Μικόλα Αμπρόσοφ, αλλά η EuroLeague έκανε έρευνα και απέρριψε την καταγγελία.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ο Ουκρανός διαιτητής, Μικόλα Αμπρόσοφ είχε καταγγείλει στην EuroLeague Basketball την φερόμενη ως απόπειρα δωροδοκίας του από τον συνάδελφό του Ηλία Κορομηλά, για να επηρεάσει αθέμιτα τον δεύτερο τελικό του EuroCup 2021 και συγκεκριμένα το παιχνίδι της Ούνιξ Καζάν με την Μονακό

Είχε παρουσιάσει τα στοιχεία της ιστορίας του και είχε κάνει αναφορά ζητώντας να επέμβει η διοργανώτρια αρχή, μόνο που τώρα που ολοκληρώθηκε η έρευνα, τα αποτελέσματα αυτής δικαιώνουν τον Έλληνα διαιτητή. 

Μέσω μίας ανεξάρτητης ερευνητικής αρχής, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και δεν προέκυψε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Οπότε η διαδικασία ολοκληρώθηκε η ουσία της απόφαση είναι η εξής: «Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που επιτρέπουν να διαπιστωθεί δωροδοκία, γεγονός που καθιστά την υπόθεση αδιευκρίνιστη έναντι των εμπλεκόμενων προσώπων και ως εκ τούτου απορρίφθηκε». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξ αρχής η Ένωση Διαιτητών της EuroLeague είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της και είχε ταχθεί στο πλευρό του Ηλία Κορομηλά, ο οποίος βέβαια ταλαιπωρήθηκε σε προσωπικό και ψυχολογικό επίπεδο αρκετά τους τελευταίους μήνες και σίγουρα η απόφαση αποτελεί και μία δικαίωση, αλλά και ικανοποίηση για τον ίδιο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball

«Όπως ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2023, η Euroleague διεξήγαγε εσωτερική έρευνα, μέσω ενός ανεξάρτητου ερευνητή, για να διαλευκάνει την υποτιθέμενη απόπειρας δωροδοκίας ενός μέλους της διαιτητικής ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του EuroCup το 2021, όπως είχε δημόσια καταγγελθεί από τον διαιτητή Μικόλα Αμπρόσοφ.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας και βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν, προέκυψε ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που επιτρέπουν να διαπιστωθεί δωροδοκία, γεγονός που καθιστά την υπόθεση αδιευκρίνιστη έναντι των εμπλεκόμενων προσώπων και ως εκ τούτου απορρίφθηκε.

Στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός για επιστροφή στις νίκες με ή χωρίς τον Σλούκα - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής
EUROLEAGUE

10:50 - 05.01.2024

Στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός για επιστροφή στις νίκες με ή χωρίς τον Σλούκα - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Στο δεύτερο ματς του εβδομαδιαίου προγράμματος του Παναθηναϊκού στη EuroLeague και μετά την ήττα στη Βιτόρια, οι «πράσινοι» παραμένουν στην Ισπανία, αλλά στη Βαλένθια αυτή τη φορά θα ψάξουν τον δρόμο που οδηγεί στις επιτυχίες. Σε αυτή την προσπάθεια εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστας Σλούκα.

Η Euroleague παραμένει πιστή στην προστασία της ακεραιότητας των διοργανώσεών της, εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα παρακολούθησης, προκειμένου να εντοπίζονται πιθανές πράξεις που απειλούν τις αρχές του fair play, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των αξιών της». 

🔴 Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!