Αλλάζει το μοντέλο διαιτησίας και ο Γκλίκμαν στην EuroLeague!

Μάρσαλ Γκλίκμαν

i

Screenshot

Αλλάζει το μοντέλο διαιτησίας και ο Γκλίκμαν στην EuroLeague!

Γιάννης Πάλλας 19:20 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 14.08.2024

Το Sportal παραθέτει τα δεδομένα που υπάρχουν, αλλά και τα όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα, όσον αφορά τις αλλαγές στη διαιτησία, αλλά και στον εκτελεστικό διευθυντή της EuroLeague στο περιθώριο της ΓΣ των μετόχων της διοργάνωσης

Αποφάσεις για δυο πολύ σοβαρά θέματα αναμένεται να λάβουν οι μέτοχοι της EuroLeague στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (5/6). Το ένα αφορά την αντικατάσταση του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης Μάρσαλ Γκλίκμαν και το άλλο την αλλαγή μοντέλου διαιτησίας, καθώς ο Ρίτσαρντ Στόουκς οδεύει στην έξοδο και προκρίνεται ένα σχήμα τύπου... ΚΕΔ (με έναν επικεφαλή και τρία μέλη).

Επίθεση αγάπης του Αβράμοβιτς στον Ζοτς: «Κορυφαίος όλων, θέλω να μείνω στην Παρτίζαν»
EUROLEAGUE

18:48 - 05.06.2023

Επίθεση αγάπης του Αβράμοβιτς στον Ζοτς: «Κορυφαίος όλων, θέλω να μείνω στην Παρτίζαν»

Ο Αλέξα Αβράμοβιτς... ψηφίζει Ζέλικο Ομπράντοβιτς και εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία του να παραμείνει στην Παρτίζαν, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Σε ότι αφορά τον Γκλίκμαν, οι κακές σχέσεις που φέρεται να έχει με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα αποτελούν έναν σοβαρό λόγο για να αντικατασταθεί, αλλά ο πιο σημαντικός είναι πως δεν έχει φέρει στα ταμεία της διοργάνωσης κάποιο σημαντικό έσοδο από χορηγίες. Εν ολίγοις, δεν έχει αναπτύξει τη Λίγκα όπως περίμεναν οι ομάδες, ενώ στα μείον του είναι και το γεγονός ότι θεωρείται άνθρωπος του προκατόχου του Μποντίρογκα, Τζόρντι Μπερτομέου.

Σχετικά με το κεφάλαιο διαιτησία και την αλλαγή μοντέλου, οφείλουμε να εξηγήσουμε το εξής: Οι τέσσερις ομάδες-μέτοχοι της EuroLeague που θα κάνουν την εισήγηση για το θέμα της διαιτησίας και την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας είναι η ΤΣΣΚΑ (έχει αποκειστεί από τη διοργάνωση), η Αρμάνι Μιλάνο, η Μπασκόνια και η Φενέρμπαχτσε.

Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα καταθέσουν την πρόταση για την αλλαγή του μοντέλου και οι μέτοχοι θα αποφασίσουν. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι πολλές. Τα μοντέλα λειτουργίας είναι δυο το ισπανικό και το βαλκανικό. Σ΄ αυτή τη λογική εξετάζεται η περίπτωση να εισέλθει στη διοργάνωση κάποιος που δεν θα είναι πρώην διαιτητής, αλλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Ενδεχομένως, να είναι κάποιος που προέρχεται από άλλο οργανισμό του μπάσκετ όπως είναι η FIBA ή το ΝΒΑ!

Σε κάθε περίπτωση όλα συνηγορούν ότι οδηγούμαστε σε αλλαγή μοντέλου λειτουργίας της διοργάνωσης, γιατί αυτό επιτάσσει η νέα εποχή.

Και ο Ντέγιαν Μποντίρογκα θα επιθυμούσε να έχει δίπλα του σε ρόλο αρχιδιαιτητή κάποιον άνθρωπο που γνωρίζει καλά, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από τους μετόχους, οι οποίοι φαίνεται να διαφωνούν, καθώς είναι προφανές ότι όλοι προσπαθούν να προτείνουν για το κομμάτι της διαιτησίας έναν δικό τους άνθρωπο, ανεξάρτητα από το αν έχει τα προσόντα ή όχι...

Όπως και να ‘χει, στην Γενική Συνέλευση των μετόχων τη Δευτέρα (5/6) θα μπουν οι βάσεις για τις αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών και επεξεργάζονται ήδη στην EuroLeague.