Η Euroleague δικαίωσε τον Άλεν Σμάιλαγκιτς για το καλάθι του κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια

Άλεν Σμάιλαγκιτς - Φωτ. IMAGO

i

Imago

Η Euroleague δικαίωσε τον Άλεν Σμάιλαγκιτς για το καλάθι του κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια

Παναγιώτης Ραμαντάνης 17:16 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 17.10.2024

Η Βίρτους Μπολόνια ήταν έξαλλη με ένα καλάθι του Σμάιλαγκιτς στο ματς με τη Ζαλγκίρις, αλλά η Euroleague δικαίωσε τον Σέρβο.

Ματσάρα ανάμεσα στη Βίρτους Μπολόνια και τη Ζαλγκίρις Κάουνας για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Σε ένα παιχνίδι με τρομερή εξέλιξη, οι Λιθουανοί ήταν αυτοί που στο τέλος κατάφεραν να επικρατήσουν με 71-68. Περίπου δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ματς και ενώ το σκορ ήταν 65-68, η Βίρτους ήταν έξαλλη με μία απόφαση των διαιτητών.

Ο Φρανσίσκο επιχείρησε ένα σουτ, με την μπάλα να βρίσκει μόνο το ταμπλό. Ο Σμάιλαγκιτς πήρε το ριμπάουντ 1.5 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη της επίθεσης, ο χρόνος ανανεώθηκε και σκόραρε για το 65-70. Οι άνθρωποι της Μπολόνια ήταν έξαλλοι με το γεγονός ότι η επίθεση ανανεώθηκε, ωστόσο η Euroleague πήρε το μέρος του Σέρβου παίκτη της Ζαλγκίρις και έγραψε ότι ήταν σωστή η απόφαση.

Η ενημέρωση της Euroleague: «Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το 1:56 να απομένει στο ρολόι του αγώνα και 6 δευτερόλεπτα να απομένουν για το ρολόι, ο παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας, Σιλβέν Φρανσίσκο, ξεκίνησε μια ώθηση προς το καλάθι και επιχείρησε ένα σουτ. δευτερόλεπτα που απομένουν στο ρολόι για την επίθεση.

Ο παίκτης της Ζαλγκίρις Άλεν Σμάιλαγκιτς και ο παίκτης της Βίρτους Μουχάμετ Ντιούφ προσπαθούν να πάρουν το ριμπάουντ. Ενώ ο Άλεν Σμάιλαγκιτς αρπάζει το ριμπάουντ, η μπάλα αγγίζει τη στεφάνη με 1,5 δευτερόλεπτο να απομένει στο ρολόι του σουτ. Ο χρόνος στο ρολόι ανανεώθηκε και ο Άλεν Σμάιλαγκιτς πέτυχε καλάθι δύο πόντων.

Το καλάθι του Άλεν Σμάιλαγκιτς ήταν νόμιμο καθώς, κατά κανόνα, το ρολόι του σουτ επανέρχεται όταν η μπάλα αγγίξει τη στεφάνη. Σωστή απόφαση του χειριστή των 24 δευτερολέπτων και των διαιτητών».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Μάλιστα, η διοργανώτρια Αρχή παρέθεσε και φωτογραφία στην οποία η μπάλα φαίνεται να ακουμπά το σίδερο και μετά να καταλήγει στον Σαμάιλαγκιτς.