Εκτός έδρας αποστολές για Εφές και Φενερμπαχτσέ - Εντός για την Μονακό του Παπαγιάννη

Μάκινταϊρ, Μπράιαντ - Γκούντουριτς, Παπαγιάννης

i

© IMAGO

Εκτός έδρας αποστολές για Εφές και Φενερμπαχτσέ - Εντός για την Μονακό του Παπαγιάννη

Μιχάλης Καλογήρου 12:47 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 12.10.2024

Η δράση στα εγχώρια πρωταθλήματα συνεχίζεται με αρκετές ομάδες της Euroleague να αγωνίζονται σήμερα (12/10) πριν την πρώτη «διπλή» εβδομάδα

Όπως και με τους δύο αιωνίους, η δράση δεν περιορίζεται μόνο στην Euroleague, αφού οι εγχώριες διοργανώσεις τρέχουν κανονικά. Μπορεί η 2η αγωνιστική της Euroleague να ολοκληρώθηκε, αρκετές όμως ομάδες ρίχνονται ξανά στην μάχη, αυτή την φορά για τις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

Ο «δεινόσαυρος» Φαλ επέστρεψε και ο Φουρνιέ έδειξε ότι... ζεσταίνεται!

Ο «δεινόσαυρος» Φαλ επέστρεψε και ο Φουρνιέ έδειξε ότι... ζεσταίνεται!

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, το ματς που έγινε... θρίλερ στο φινάλε, τη σταθερότητα του Βεζένκοφ αλλά και την εικόνα του Εβάν Φουρνιέ.

ABA LIGA:

17:00 Σένταρ - Παρτίζαν
19:30 Ερυθρός Αστέρας - Ιγκοκέα


Η Παρτίζαν έχει εκτός έδρας υποχρέωση στο Μαυροβούνιο απέναντι στην Σένταρ, για την 4η αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει να αφήσει πίσω της το κακό ξεκίνημα στην Euroleague μετά και τις 2 ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Οι «εγχώριες» διοργανώσεις πάντως κυλούν καλύτερα για την Παρτίζαν, η οποία μετρά 3 στις 3 νίκες μέχρι τώρα. Μάλιστα, την προηγούμενη αγωνιστική ισοπέδωσε την Τσιμπόνα με το εντυπωσιακό 113-78. Για την διαβολοβομάδα η Παρτίζαν θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν (εντός) και την Μακάμπι Τελ Αβιβ (τυπικά εκτός, αλλά στο Βελιγράδι).

Δράση στην Αδριατική και για την έτερη «ευρωλιγκάτη» ομάδα, τον Ερυθρό Αστέρα. Εδώ το σκηνικό είναι ακριβώς αντίθετο από ότι με την Παρτίζαν, αφού ο Ερυθρός Αστέρας μετρά 2/2 στην Euroleague, αλλά ήδη δύο ήττες σε τρία παιχνίδια στην ABA Liga. Η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου έχει ξεκινήσει καλά την φετινη Euroleague με νίκες απέναντι σε Παρί και Μπασκόνια. Στα εγχώρια όμως, το σκηνικό είναι διαφορετικό. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει κάκιστο ξεκίνημα στην ABA Liga, με σκορ 1-2 μετά από 3 αγωνιστικές. Την «σφαλιάρα» της πρεμιέρας από την Ντουμπάι BC (86-84), ακολούθησε η ήττα από την Σπλίτ στην Κροατία (85-78) την περασμένη εβδομάδα. Οι Σέρβοι υποδέχονται για την 4η στροφή του πρωταθλήματος την Ιγκοκέα από την Βοζνία Ερζεγοβίνη (2-1 στην Αδριατική), ενώ για την Euroleague ακολουθούν Φερνερμπαχτσέ (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός).

Τουρκική BSL:

18:00 Γιάλοβασπορ - Φενερμπαχτσέ
20:30 Μπούρσασπορ - Αναντολού Εφές

Μετά το επεισοδιακό ντέρμπι μεταξύ τους για την Euroleague, Εφές και Φενερμπαχτσέ έχουν εκτός έδρας αποστολές για το τουρκικό πρωτάθλημα. Η Φενερμπαχτσέ θα...ανοίξει τον χορό στις 18:00 (Ώρα Ελλάδος) απέναντι στην νεοφώτιστη Γιάλοβασπορ, που στην πρεμιέρα συνετρίβη από την Εφές με 41 πόντους διαφορά! Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει ένα ήσυχο απόγευμα με σκοπό να μπει «αλώβητη» στην δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

Η Εφές θα αγωνιστεί στις 20:30 στην έδρα της Μπούρσασπορ, με το μυαλό του Μιγιάτοβιτς να είναι ήδη στην δύσκολη διαβολοβδομάδα που έρχεται. Η Εφές θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να παίξει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ την Τρίτη (15/10), ενώ την Παρασκευή (18/10) θα υποδεχθεί στην Τουρκία τον Ολυμπιακό. Οι δύο Τουρκικές ομάδες έχουν ξεκινήσει με το δεξί το εγχώριο πρωτάθλημα και θέλουν να κάνουν το 2/2 έκαστες.

Γαλλική LNB:

19:00 Μονακό - Λα Ροσέλ

Δράση και στο Γαλλικό πρωτάθλημα, με την Μονακό των Καλάθη-Παπαγιάννη (ο 1ος δεν θα αγωνιστεί) να υποδέχεται την νεοφώτιστη Λα Ροσέλ στις 19:00. Όπως και με άλλες ομάδες της Euroleague, οι Μονεγάσκοι δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετρώντας 2 ήττες σε 3 παιχνίδια. Η Μονακό είναι πιο ξεκούραστη σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται σήμερα αφού έδωσε το δικό της παιχνίδι για την Euroleague την Τετάρτη (9/10). Για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, μετά το σημερινό παιχνίδι, σειρά έχουν Μπαρτσελόνα (εκτός) και Βίρτους Μπολόνια (εντός).

Liga Endesa:

19:00 Μπασκόνια - Μούρθια

Μια ακόμα ευρωλιγκάτη ομάδα ρίχνεται στην μάχη. Η Μπασκόνια έχει μάλλον την δυσκολότερη αποστολή από τις ομάδες που είδαμε, αφού υποδέχεται για την 3η αγωνιστική της ACB, την σκληρή Μούρθια που κέρδισε μεσοβδόμαδα στο Περιστέρι για το BCL. Ο Πάμπλο Λάσο, είδε την ομάδα του να αντιμετωπίζει τις δύο σέρβικες σε ισάριθμες αγωνιστικές της Euroleague, με μοιρασμένα αποτελέσματα. Στο Ισπανικό πρωτάθλημα όμως, έχει ξεκινήσει με 0/2 νίκες (τι πιο σύνηθες), με ήττες από Τενερίφη και Ανδόρρα. Πλέον η ομάδα από την χώρα των Βάσκων, καλείται να αντιδράσει για να μην βρεθεί σε δυσμενή θέση από νωρίς. Μόλις τελειώσει τις εγχώριες υποχρεώσεις της, η Μπασκόνια θα αντιμετωπίσει Ρεάλ Μαδρίτης (εντός) και Βιλερμπάν (εκτός).

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ιταλική LBA:

21:00 Βενέτσια - Βίρτους Μπολόνια

Ακόμα δυσκολότερο μοιάζει το έργο της Βίρτους Μπολόνια, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμελήσει το παιχνίδι πρωταθλήματος, για χάρη της επικείμενης διαβολοβδομάδας. Η Βίρτους, λοιπόν, θα φιλοξενηθεί στο Palasport Talercio από την Βενέτσια, ένα γήπεδο στο οποίο λύγισε ο Άρης πριν μερικές εβδομάδες για την πρεμιέρα του Eurocup. Μια Βενέτσια που δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, αφού μετά την νίκη επι του Άρη, μετρά 4 συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Eurocup. Η Βίρτους έχει κάνει δυσανάλογο ξεκίνημα σε Euroleague και LBA, αφού μετρά δύο ήττες στην Euroleague, αλλά 2/2 νίκες στο πρωτάθλημα. Η σημερινή της αποστολή δεν θα είναι εύκολη, με την Βενέτσια να θέλει να βγάλει αντίδραση μετά την βαριά ήττα από την Μπούργκ για το Eurocup (66-88). Το πρόγραμμα της Βίρτους θα συνεχιστεί με Ζαλγκίρις (εντός) και Μονακό (εκτός).