Η Euroleague έμεινε... άφωνη με το καινούργιο ΟΑΚΑ! (vid)
i

ΟΑΚΑ / © InTime

Η Euroleague έμεινε... άφωνη με το καινούργιο ΟΑΚΑ! (vid)

Απόστολος Μαυράκης 17:09 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 13.10.2024

Μέσω του λογαριασμού της στο YouTube, η Euroleague μοιράστηκε ένα βίντεο από το ανανεωμένο ΟΑΚΑ λίγο πριν το τζάμπολ του Παναθηναϊκός-Μπάγερν, με τα εντυπωσιακά γραφικά του glass-floor να «κλέβουν» την παράσταση.

Την περασμένη Πέμπτη (11/10) ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Μπάγερν για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, επικρατώντας μάλιστα των Γερμανών με το τελικό 94-79. Οι πράσινοι έδειξαν για άλλη μια φορά μια πληθωρικότατη εικόνα στην επίθεση, με τον Λεσόρ των 22 πόντων και τον Ναν των 17 να πρωταγωνιστούν.

Αυτό βέβαια που έκλεψε την παράσταση και είχε το ενδιαφέρον όλων δεν ήταν τόσο πολύ το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε για πρώτη φορά στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ των καταπράσινων καθισμάτων και του υπερσύγχρονου glass-floor.

Οι δυνατότητες μάλιστα που προσφέρει το «γυάλινο παρκέ» είναι οριακά... απεριόριστες, αφού όπως φάνηκε τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα, τα ζωντανά και διαδραστικά γραφικά που εμφανίζονται στην οθόνη του γηπέδου είναι φαντασμαγορικά.

Όλο αυτό το θέαμα βεβαίως δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από την ίδια την διοργάνωση της Euroleague, αφού με σχετικό της βίντεο που μοιράστηκε στα social media έδειξε τον θαυμασμό της για το καινούργιο γήπεδο των πρωταθλητών της λίγκας.

Μιλώντας για το προφίλ του ματς λίγο πριν την έναρξή του, η διοργάνωση μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει και το συναισθηματικό βάρος που είχε η βραδιά αυτή, αφού λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα είχε γίνει γνωστή η είδηση του χαμού του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ, για την μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης.

Πώς το ξύλινο παρκέ ξαφνικά έγινε… γυάλινο: Η πορεία του Glass Floor από το εργοστάσιο στην Γερμανία μέχρι το ΟΑΚΑ και το Κεντάκι (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:40 - 13.10.2024

Πώς το ξύλινο παρκέ ξαφνικά έγινε… γυάλινο: Η πορεία του Glass Floor από το εργοστάσιο στην Γερμανία μέχρι το ΟΑΚΑ και το Κεντάκι (vids)

Μία διαδοχή από πολλαπλές διόδους εκπομπής φωτός αντικατέστησαν τα κομμάτια ξύλου που όλα μαζί συνθέτουν το παραδοσιακό παρκέ του μπάσκετμπολ, που κάποτε θα το θυμούνται και θα το περιγράφουν οι γέροι και οι νέοι δεν θα καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται…

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Στην περιγραφή του βίντεο μάλιστα, κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έγραψε τα εξής:

«Το ανανεωμένο ΟΑΚΑ καλωσορίζει ξανά τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα είναι ηλεκτρισμένη, αφού ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο πλήρως ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, καλωσορίζοντας ξανά τους πρωταθλητές Ευρώπης. Με τις φιλοδοξίες στα ύψη, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου έχει θέσει έναν τολμηρό στόχο: πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα EuroLeague, ξεπερνώντας ακόμη και τη θρυλική εποχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η σκηνή είναι στημένη, με τον Κώστα Σλούκα, τον αρχηγό και ηγέτη της ομάδας, να ηγείται μιας ταλαντούχας και γεμάτη βάθους ομάδα. Η βραδιά ξεκινάει στο καινούργιο παρκέ του γηπέδου, καθώς ο Παναθηναϊκός σηκώνει το έβδομό του ευρωαπαϊκό λάβαρο, ως φόρο τιμής στην ιστορική κληρονομιά του.

Η αντίπαλός του, Μπάγερν Μονάχου, μπαίνει ορμώμενη μετά από μια εκπληκτική νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη εβδομάδα, όπου σημείωσε εντυπωσιακή ευστοχία με το 57-43-83 (σ.σ. ποσοστά σε δίποντα, τρίποντα και βολές αντίστοιχα), σημειώνοντας 97 πόντους και ανατρέποντας το εις βάρος της διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας 33 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η βραδιά έχει βέβαια και συναισθηματικό βάρος, με την ενός λεπτού σιγή που θα τηρηθεί για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, τον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή με τραγικό τρόπο. Η μνήμη του προσθέτει οδύνη στη βραδιά, καθώς οι φίλαθλοι ενώνονται για να τιμήσουν την κληρονομιά του».