To Βελιγράδι στο επίκεντρο: Ο Ερυθρός Αστέρας κόντρα στην Παρτίζαν - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής και η κατάταξη

To Βελιγράδι στο επίκεντρο: Ο Ερυθρός Αστέρας κόντρα στην Παρτίζαν - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής και η κατάταξη

Γιώργος Γαβριλάκης 10:54 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 14.08.2024

Η Stark Arena με... κατακόκκινη ατμόσφαιρα και τον Ερυθρό Αστέρα γηπεδούχο υποδέχεται την Παρτιζάν σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι των ευρωπαϊκών γηπέδων. Χωρίς τους ΛεΝτέι, Αβράμοβιτς, Τριφούνοβιτς οι φιλοξενούμενοι, έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο για την 19η αγωνιστική της EuroLeague.

Κι αφού, μια μέρα πριν, προηγήθηκε το El Clasico της Ισπανίας, που ολοκληρώθηκε με τη νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, η Πέμπτη (4/1), που είναι η μέρα που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τη Μονακό, η μεγαλύτερη αγωνιστική βαρύτητα ασκεί πίεση στο έδαφος στο Βελιγράδι. 

Εκεί όπου το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν αποτελεί το επίκεντρο ολόκληρης της ημέρας, της εβδομάδας, ίσως και του μήνα. 

Στην Stark Arena λοιπόν, που αποτελεί την έδρα και των δύο ομάδων, αυτή τη φορά θα είναι κατακόκκινη, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι η γηπεδούχος ομάδα και η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μία πολύ δύσκολη αποστολή. 

Κυρίως, γιατί θα εμφανιστεί στο γήπεδο χωρίς τους τραυματίες Αλέξα Αβράμοβιτς και Ούρος Τριφούνοβιτς, ενώ δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος χτύπησε στο ισχίο κόντρα στην Ζαλγκίρις και δεν είναι σε θέση να λάβει μέρος στο μεγάλο ντέρμπι.  

Στα υπόλοιπα ματς της Πέμπτης (4/1), η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει στην Λιθουανία. Και συγκεκριμένα στην Karnapilio Arena, που βρίσκεται στην πόλη Πανεβέζις και αποτελεί την φυσική έδρα της Λιετκαμπέλις. Στην Κωνσταντινούπολη και στην Τουρκία γενικότερα, η EuroLeague αποφάσισε να μην εμφανιστεί η Μακάμπι την τρέχουσα περίοδο, για λόγους ασφαλείας που προκύπτουν από τις «έκρυθμες» σχέσης των Ισραηλινών, όχι μόνο εντός των συνόρων τους, αλλά και εκτός αυτών και ιδιαίτερα με την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Επίσης, διαφορετική από την αναμενόμενη θα είναι και η έδρα στο παιχνίδι της Βιλερμπάν με την Ζάλγκιρις. Καθώς οι Γάλλοι επιστρέφουν -για έναν αγώνα- στην παλιά τους έδρα, το Astrobale και εκεί θα παίξουν κόντρα στους Λιθουανούς. Αποφάσισαν πως λόγω έλλειψης πληρότητας στα ματς της νεόδμητης LDLC Arena θα δοκιμάσουν την... επιστροφή στις ρίζες τους. 

To διπλό ρεκόρ καριέρας του Μπολομπόι και η... εκτίναξή του με τον Ερυθρό Αστέρα
EUROLEAGUE

12:41 - 03.01.2024

To διπλό ρεκόρ καριέρας του Μπολομπόι και η... εκτίναξή του με τον Ερυθρό Αστέρα

Στην σπουδαία νίκη του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι. Ο τέως σέντερ του Ολυμπιακού έκανε δύο σπουδαία προσωπικά ρεκόρ σε πόντους (24) και στο σύστημα αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου
19:45 / Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ (NovaSports 6)
21:00 / Βιλερμπάν - Ζαλγκίρις (NovaSports start)
21:00 / Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν (NovaSports 5)
21:15 / Ολυμπιακός - Μονακό (NovaSports 4)

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου
20:00 / Άλμπα Βερολίνου - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports start)
21:30 / Βαλένθια - Παναθηναϊκός (NovaSports prime)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια (NovaSports 5)
21:30 / Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 6)

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Φενέμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας: 76-85
Ζαλγκίρις - Άλμπα Βερολίνου: 77-71
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μονακό: 93-83
Ολυμπιακός - Μιλάνο: 79-74
Παρτίζαν - Βελιρμπάν: 90-77
Βαλένθια - Αναντολού Εφές: 93-88
Βίρτους Μπολόνια - Μπάγερν Μονάχου: 85-83
Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: 75-73
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: 83-78

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!