Η Αναντολού Εφές φόρεσε πορτοκαλί φανέλες στο ματς με την Ζαλγκίρις και υπήρχε λόγος γι' αυτό
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η Αναντολού Εφές φόρεσε πορτοκαλί φανέλες στο ματς με την Ζαλγκίρις και υπήρχε λόγος γι' αυτό

Γιώργος Γαβριλάκης 12:47 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 14.08.2024

Για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μέρα που ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος της ενωμένης πια, Τουρκίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ, η Αναντολού Εφές φόρεσε συμβολικά τις έντονες πορτοκαλί εμφανίσεις στο παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η στιλιστική επιλογή των Τούρκων έφερε γούρι. Όχι ότι η Αναντολού Εφές ξεμπέρδεψε εύκολα κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά η επικράτηση ήρθε και η ομάδα πήρε την τρίτη της νίκη στην Euroleague μέσα από τη δράση της στην 7η αγωνιστική της διοργάνωσης. 

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της αναμέτρησης πάντως, δεν ήταν η σπουδαία εμφάνιση του Ουίλ Κλάιμπερν, ούτε το... αριστοκρατικό lay up του Σέιν Λάρκιν που κατοχύρωσε τη νίκη. Ήταν το γεγονός ότι ο σύλλογος την Κωνσταντινούπολης αγωνίστηκε φορώντας πορτοκαλί εμφάνιση. ΄Το μπλε και το λευκό δεν είχαν θέση αυτή τη φορά στην χρωματική παλέτα της Εφές, που επέλεξε το έντονο χρώμα για έναν συγκεκριμένο λόγο. 

Λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου είχαν συμπληρωθεί τα 100 χρόνια της δημιουργίας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στις 29 Οκτωβρίου του 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ορκίστηκε ως ο πρώτος πρόεδρος της, ενωμένης Τουρκίας, που σε μεγάλο βαθμό μοιάζει με την σημερινή της γεωγραφική μορφή και εν πολλοίς είχε καθοριστεί από τη Συνθήκη της Λοζάνης (24 Ιουλίου 1923). 

Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ: Ο happy traveller, που ήταν συμφοιτητής του Μήτογλου και έγινε «εκτελεστής» του Ολυμπιακού (vids)
EUROLEAGUE

11:01 - 10.11.2023

Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ: Ο happy traveller, που ήταν συμφοιτητής του Μήτογλου και έγινε «εκτελεστής» του Ολυμπιακού (vids)

Στα 29 του χρόνια και αφού κάθε σεζόν αγωνίζεται σε διαφορετική ομάδα και σε άλλη χώρα, ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ πήρε την ευκαιρία από την Μπασκόνια και φέτος εμφανίζεται στην EuroLeague. Το βράδυ της Πέμπτης (10/11) έβαλε 4 πόντους στον Ολυμπιακό, αλλά οι δύο από αυτούς ήταν οι νικηφόροι και ήρθαν 0,7'' πριν από το τέλος. Από το Ουέικ Φόρεστ και την συνύπαρξή του με τον Ντίνο Μήτογλου μέχρι το ΣΕΦ, ο Αμερικανός γκαρντ ζει το όνειρό του και μία πορεία για την οποία θα μιλάει και στα εγγόνια του.

Γι' αυτό και στον αγώνα της 9ης Νοεμβρίου, σχεδόν δέκα μέρες μετά την εθνική εορτή των Τούρκων, οι Αναντολού Εφές θέλησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό αγώνα μετά τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την κομβική στιγμή του έθνους, να εμφανιστούν με έναν ξεχωριστό τρόπο στο γήπεδο. 

Άλμπα - Παναθηναϊκός: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!