Η Βιλερμπάν έχει αγωνιστικό πρόβλημα και ο κόουτς Πάρκερ δύσκολα θα τη βγάλει... καθαρή
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η Βιλερμπάν έχει αγωνιστικό πρόβλημα και ο κόουτς Πάρκερ δύσκολα θα τη βγάλει... καθαρή

Γιώργος Γαβριλάκης 13:24 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 14.08.2024

Μετά από δύο βαριές ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην EuroLeague, o προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και η πιθανότητα να χάσει τη θέση του είναι ισχυρή. Παρά το γεγονός ότι πρόεδρος της ομάδας, είναι ο αδελφός του.

Έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2026, ενώ στην κεφαλή της διοίκηση της ομάδας βρίσκεται ο αδελφός του και θρύλος του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ, έχει το ακαταλόγιστο και πως κανένας δεν μπορεί να τον... κουνήσει. 

Η ομάδα από το Λυών της Γαλλίας, που σύντομα θα μπει στο εντυπωσιακό νεόδμητο γήπεδο της και θέλει να συνδυάσει αυτή την αναβάθμιση και με αγωνιστική εξέλιξη, βρίσκεται από πολύ νωρίς στη σεζόν σε μία αγωνιστική κρίση που μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες. 

Έχει ήδη δύο ήττες στην EuroLeague (έπειτα από ισάριθμους αγώνες), αλλά κυρίως έχει παρουσιάσει ένα μη ανταγωνιστικό πρόσωπο. Έχασε στην πρεμιέρα με 21 πόντους διαφορά από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ηττήθηκε στο Astroballe με 26 πόντους διαφορά από την Παρτίζαν.

Έτσι, έχει προκύψει το ενδεχόμενο ο Τι Τζέι Πάρκερ να γίνει ο πρώτος προπονητής της φετινής σεζόν στην EuroLeague που θα χάσει τη δουλειά του. 

Η συμμορία NoEscape επιτέθηκε στο δίκτυο της Βιλερμπάν και έκλεψε πολύτιμα έγγραφα
EUROLEAGUE

15:46 - 12.10.2023

Η συμμορία NoEscape επιτέθηκε στο δίκτυο της Βιλερμπάν και έκλεψε πολύτιμα έγγραφα

Τη μέρα που η Βιλερμπάν υποδέχεται στο Λυών την Παρτίζαν για τη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague, ο γαλλικός σύλλογος έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από την ΝοΕscape -τη γνωστή και μη εξαιρετέα συμμορία του διαδικτύου. Από τη βάση δεδομένων εκλάπησαν ιδιωτικά έγγραφα, προσωπικά στοιχεία αθλητών και ευαίσθητα δεδομένα της διοίκησης.

Και αν η διοίκηση συνολικά το αποφασίσει, τότε ο Τόνι Πάρκερ δεν θα μπορέσει να την αποτρέψει. Άλλωστε, αυτός έχει τις περισσότερες μετοχές, αλλά όχι όλες. Ο γαλλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος BeBasket θεωρεί πως άμεσα θα έρθουν εξελίξεις στην ομάδα και το πιθανότερο είναι η αλλαγή προπονητή, με τον κόουτς να μην σχολιάζει αυτή την κατάσταση, αλλά να απορεί «με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίζουμε με τέτοια απάθεια», όπως δήλωσε χαρακτηριτικά μετά το εις βάρος τους εντός έδρας 88-62 επί της Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς