Η Φενέρμπαχτσε μπήκε στο γήπεδο και έδωσε ένα... μάθημα ζωής (vid)

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε στο γήπεδο και έδωσε ένα... μάθημα ζωής (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 20:42 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 14.08.2024

Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο παρκέ της Ulker Sports Arena οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε δεν είχαν μαζί τους μπάλες, αλλά ένα πανό που ξεκαθάριζε πως «η εγκeφαλική παράλυση είναι σωματική αναπηρία» και όχι νοητική! Διότι, υπάρχει μεγάλη παρανόηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα...

To πρώτο πράγμα που έκανε για την πρώτη μέρα της ευρωπαϊκής αγωνιστικής δράσης ήταν να παρουσιάσει την ομάδα της με έναν εμπνευσμένο τρόπο. Κι αφού το έκανε αυτό, η Φενέρμπαχτσε ετοιμάστηκε για τα πιο... σημαντικά. Αυτά που έχουν να κάνουν με το παιχνίδι της πρεμιέρας στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και με ένα πανανθρώπινο μάθημα ζωής. 

Διότι, όταν οι παίκτες του τούρκικου συλλόγου μπήκαν για πρώτη φορά στο παρκέ της Ulker Sports Arena κουβάλησαν μαζί τους και ένα μήνυμα για να το μεταδώσουν στον κόσμο που τους παρακολουθούσε. Είτε από το γήπεδο, είτε από τις οθόνες της τηλεόρασης. Είτε αργότερα μέσω internet. Συγκεκριμένα, οι παίκτες της Φενέρ κρατούσαν ένα τεράστιο πανό που αναφερόταν με μία ασθένεια που οι περισσότεροι έχουν... παρεξηγήσει. 

«Η εγκεφαλική παράλυση», έγραφε το πανό, «αφορά σωματική αναπηρία», ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως δεν έχει να κάνει με τη νοημοσύνη των ανθρώπων που την έχουν. Πρόκειται για μία πληροφορία που πολλοί οργανισμοί στον πλανήτη μοιράζονται με τους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, για να τοποθετηθούν τα πράγματα στη θέση τους, με μία επιστημονική προσέγγιση. 

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Κι αφού έστειλαν το μήνυμα οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, ανάμεσά τους και οι... δικοί μας Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης και Τάιλερ Ντόρσεϊ, μπήκαν στο παρκέ για την προθέρμανση και ακολούθως για το τζάμπολ και την αναμέτρηση κόντρα στους Ιταλούς.