Το να μιλάμε για μπάσκετ, όταν πρόκειται για τον Πίπο Ρίτσι, είναι κάπως... άδικο  (vid)

Πίπο Ρίτσι - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Το να μιλάμε για μπάσκετ, όταν πρόκειται για τον Πίπο Ρίτσι, είναι κάπως... άδικο (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 09:28 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 14.10.2024

Ο Πίπο Ρίτσι μπορεί να αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνο και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, όμως αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν κοιτάξει κανείς το τεράστιο κοινωνικό του έργο.

Πίπο Ρίτσι. Μπορεί το όνομα να μη λέει σε πολλούς κάτι. Σε άλλους πάλι, λάτρεις της EuroLeague σίγουρα θυμίζει είτε από τα χρόνια του στη Βίρτους Μπολόνια, είτε αγωνιζόμενος με την Αρμάνι Μιλάνο της οποίας αποτελεί και τον αρχηγό. Fun fact αποτελούσε αρχηγό και της Βίρτους.

Ναι, ο Ολυμπιακός επρόκειτο να υποδεχθεί την ιταλική ομάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τις ανάγκες της τρίτης αγωνιστικής της EuroLeague και μάλιστα ενόψει διαβολοβδομάδας, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο στην περίπτωση του 33χρονου φόργουορντ.

Ο Ρίτσι δεν είναι ένας συνηθισμένος μπασκετμπολίστας και τα ενδιαφέροντά του δεν περιορίζονται σε προπόνηση, διατροφή, αγώνες και... τούμπαλιν. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ενσυναίσθηση που βάζει σε πρώτο πλάνο το κοινωνικό έργο. Θα μπορούσε κανείς απλώς να ρίξει μια μικρή... ματιά στην τελευταία εβδομάδα του Ιταλού η οποία σε τίποτα δεν θυμίζει μία τυπική εβδομάδα ενός αθλητή.

Τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα σε ιταλικό πρωτάθλημα και σε EuroLeague με την Αρμάνι να καταφέρνει το απόλυτο 3/3 στις υποχρεώσεις της. Ο Ρίτσι ήταν τουλάχιστον θετικός σε αυτές τις αναμετρήσεις με 5 πόντους και 5 ριμπάουντ κόντρα στην Παρί, 6 πόντους και 3 ριμπάουντ απέναντι στη Μπρέσια χθες (13/10) και 3 πόντους και 3 ριμπάουντ στο ματς με τη Σάσαρι την περασμένη Κυριακή (06/10).

Αυτά τα αποτελέσματα και οι δικές του προσωπικές επιδόσεις δεν έχουν τόση σημασία όμως, καθώς αποφάσισε εν μέσω όλων αυτών των υποχρεώσεων να ταξιδέψει 450χλμ. για να βρεθεί στο Κούνεο, μία πόλη στο Πεδεμόντιο της Ιταλίας, με σκοπό να βρεθεί κοντά σε παιδιά με αναπηρία, ή χωρίς οικογένεια που περιμένουν κάποιο ζευγάρι να τα υιοθετήσει. Μάλιστα, ήρθε σε επαφή και με μια ομάδα μπάσκετ αποτελούμενη από αθλητές με αναπηρία και έλαβε μέρος στην προπόνησή τους.

Μπαρτζώκας: «Χωρίς Γκος κόντρα στην Αρμάνι»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:34 - 13.10.2024

Μπαρτζώκας: «Χωρίς Γκος κόντρα στην Αρμάνι»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το πότε θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην δράση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, ενώ έκανε λόγο και για τον χρόνο συμμετοχής που μοιράζει στους παίκτες του.

Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο του Ρίτσι, όμως η δράση του δεν σταματάει εκεί. Ο Ιταλός φόργουορντ είναι ένθερμος υποστηρικτής του μπάσκετ γυναικών και το δείχνει με κάθε τρόπο σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται με την παρουσία του τόσο σε πολλούς αγώνες, όσο και σε εκδηλώσεις. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να παρακολουθήσει από κοντά την επιστροφή στα ευρωπαϊκά κύπελλα της Geas, της γυναικείας ομάδας της Serie A από το Σέστο Σαν Τζιοβάνι, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια απουσίας.

Κι αν αυτά είναι από μόνα τους υπεραρκετά, ο αρχηγός της Αρμάνι έρχεται για να προσθέσει την εθελοντική οργάνωση που έχει δημιουργήσει με την οικογένειά του, την «Amani Education» πριν από δύο χρόνια για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των νεαρών Τανζανών, χτίζοντας σχολεία στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αυτή είναι μία τυπική εβδομάδα στη ζωή του μπασκετμπολίστα (κυρίως), Πίπο Ρίτσι. Όχι κι άσχημα...