Αυτή είναι η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Euroleague: Κι όμως ο Βεζένκοφ δεν πρέπει να λογίζεται στην πρώτη θέση!

Αυτή είναι η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Euroleague: Κι όμως ο Βεζένκοφ δεν πρέπει να λογίζεται στην πρώτη θέση!

Μιχάλης Καλογήρου 11:40 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 24.10.2024

Αν κοιτάξουμε τις καθαρές αποδοχές τότε ο Σάσα Βεζένκοφ έχει το «βαρύτερο» συμβόλαιο στην Euroleague. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια που «τυπικά» χρήζει κάποιον άλλο πρώτο στην λίστα

Το επίπεδο στην Euroleague έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μαζί του έχουν ανέβει και τα συμβόλαια των παικτών, με τα χρήματα που λαμβάνουν να βλέπουν σταθερά ανοδική πορεία. Πριν από 3 χρόνια, ένας παίκτης που έπαιρνε τον χρόνο 1.9 εκατομμύρια ευρώ, θα βρισκόταν στην 10αδα με τα μεγαλύτερα συμβόλαια της Euroleague. Σήμερα, θα χρειαστεί 2.3 εκατομμύρια ευρώ για να βρεθεί -οριακά- στην ίδια λίστα.

NBAers, ωραίοι και κυρίως ελεύθεροι: Οι 7 περιπτώσεις παικτών που κλείνουν το… μάτι στην Ευρώπη!
EUROLEAGUE

10:43 - 24.10.2024

NBAers, ωραίοι και κυρίως ελεύθεροι: Οι 7 περιπτώσεις παικτών που κλείνουν το… μάτι στην Ευρώπη!

Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη αποτελεί πόλο έλξης όσων «κόβονται» από το NBA, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για να αναδειχθούν στη γηραιά ήπειρο. Παρακάτω θα εξετάσουμε 7 από τις πιο... καυτές περιπτώσεις ελεύθερων παικτών του μαγικού κόσμου, που θα μπορούσαν να βρουν το λιμάνι τους σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.

Μπορεί ο Σάσα Βεζένκοφ να έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Euroleague, με καθαρές αποδοχές τα 3.7 εκατομμύρια ετησίως, υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια που «στη θεωρία», κάνει τον... Έντι Ταβάρες τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της φετινής Euroleague. Ποια είναι όμως αυτή η μικρή λεπτομέρεια; Η φορολογία! Και συγκεκριμένα η διαφορά στην φορολογία μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.

Ναι μεν ο Σάσα Βεζένκοφ λαμβάνει 3.7 εκατομμύρια τον χρόνο από τον Ολυμπιακό (καθαρά), αν όμως μιλάμε για «μεικτό» μισθό, τότε ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι του «αρπάζει» την πρώτη θέση με τα 5 εκατομμύρια ετησίως, που προβλέπονται στο συμβόλαιό του. Αντίστοιχα, ο ακαθάριστος μισθός του Βούλγαρου φόργουορντ, αντιστοιχεί σε περίπου 4.4 εκατομμύρια τον χρόνο. Αυτό που βάζει τον άσσο του Ολυμπιακού στο πρώτο σκαλί του βάθρου, είναι η μικρότερη φορολογία που προβλέπει η Ελλάδα, από την Ισπανία όσον αφορά τέτοιου είδους συμβόλαια. Η φορολογία στην Ελλάδα αγγίζει το 20%, την ώρα που στην Ισπανία ξεπερνά το 40%. Εξου και η διαφορά ανάμεσα στον καθαρό και τον μεικτό μισθό των δύο παικτών.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ας δούμε όμως ολόκληρη την λίστα των 11 πιο καλά αμειβόμενων παικτών της φετινής Euroleague σε καθαρό μισθό (με βάση εκτιμήσεις του BasketNews):

10-11: Ουίλι Ερνανγκόμεθ (Μπαρτσελόνα) - Ντάριους Τόμπσον (Εφές): €2.3 εκατομμύρια
9: Μάριο Χεζόνια (Ρεάλ Μαδρίτης): €2.4 εκατομμύρια
6-7-8: Νίκολα Μίροτιτς (Ολίμπια Μιλάνο) - Κέντρικ Ναν (Παναθηναϊκός) - Κέβιν Πάντερ (Μπαρτσελόνα): €2.5 εκατομμύρια
5: Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός): €2.6 εκατομμύρια
4: Μάικ Τζέιμς (Μονακό): €2.8 εκατομμύρια
3: Έντι Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης): €3 εκατομμύρια
2: Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές): €3.4 εκατομμύρια
1: Σάσα Βεζένκοφ (Ολυμπιακός): €3.7 εκατομμύρια