Η Μακάμπι δεν θα ταξιδέψει στην Τουρκία - Άλλαξε η έδρα και για το ματς με την Αναντολού Εφές
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η Μακάμπι δεν θα ταξιδέψει στην Τουρκία - Άλλαξε η έδρα και για το ματς με την Αναντολού Εφές

Γιώργος Γαβριλάκης 14:41 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 14.08.2024

Στις 14 Δεκεμβρίου η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη με την Αναντολού Εφές για την 14η αγωνιστική της EuroLeague. Για λόγους ασφαλείας όμως, και λόγω των έκρυθμων σχέσεων της πολιτείας του Ισραήλ με τον Ερντογάν το ματς θα γίνει στο Βελιγράδι.

Το ίδιο ακριβώς που συνέβη πριν από δύο εβδομάδες για το παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Φενέρμπαχτσε, θα συμβεί και στις 14 Δεκεμβρίου, που είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση των Ισραηλινών με την Αναντολού Εφές για την 14η αγωνιστική της EuroLeague.  

Η «ομάδα του λαού», που φιλοξενείται στο Βελιγράδι και εδρεύει στο Aleksandar Nikolic Hall (ή Hala Pionir για τους... παλαιότερους) όσο η πολεμική σύρραξη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη συνεχίζεται, εκτός του ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στη φυσική της έδρας, την Menora Mivtachim Arena του Τελ Αβίβ, δεν ταξιδεύει ούτε στην Τουρκία. 

Για λόγους ασφαλείας, η Μακάμπι με την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ομάδων, αλλά και της EuroLeague αποφεύγει να βρεθεί στην χώρα που διαχειρίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει πολύ κακές σχέσεις (εσχάτως) με την κυβέρνηση του Ισραήλ και ειδικά με τον Βενιαμίν Νετανιάχου. 

Αυτός είναι και ο λόγος που όπως είχε αλλάξει έδρα το ματς με την Φενέρμπαχτσε, θα αλλάξει και αυτό κόντρα στην Αναντολού Εφές. Έτσι, η ομάδα του κόουτς Όντεντ Κάτας δεν θα χρειαστεί να πάει στην Κωνσταντινούπολη και θα φιλοξενήσει την Εφές στο Βελιγράδι. Όλοι ελπίζουν πως σύντομα η Μακάμπι θα μπορέσει να επιστρέψει στο Ισραήλ, αλλά το αρχικό πλάνο επαναπατρισμού της στα τέλη Νοέμβρη έχει... καταρρεύσει. 

H Ζαλγκίρις ανακοίνωσε τον Έντμοντ Σάμνερ για αντικαταστάτη του Ναζ Μήτρου-Λονγκ (vid)
EUROLEAGUE

09:33 - 29.11.2023

H Ζαλγκίρις ανακοίνωσε τον Έντμοντ Σάμνερ για αντικαταστάτη του Ναζ Μήτρου-Λονγκ (vid)

Ο Έντμοντ Σάμνερ τελικά δεν βρήκε από που έψαχνε στο ΝΒΑ και όταν η Ζαλκίρις Κάουνας ενδιαφέρθηκε, τότε ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ δεν άργησε να συμφωνήσει. Μάλιστα, οι Λιθουανοί το πρωί της Τετάρτης (29/11) ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτησή του και αυτός θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό.

Παρά τη μερική κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και τα Παλαιστινιακά εδάφη, ο τρόμος του πολέμου καλά κρατεί στη Μέση Ανατολή και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της χώρας που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία, αλλά και εξ αποστάσεως.