H Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρις Τσιόζα (vid)

H Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρις Τσιόζα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:40 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 14.08.2024

Το ενδιαφέρον της Μπασκόνια προέκυψε την ίδια στιγμή που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέστρεψε στη Βιτόρια και τώρα η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Ο Κρις Τσιόζα εγκαταλείπει την Μούρθια και στο εξής ανήκει στους Βάσκους και θα αγωνίζεται στην EuroLeague.

Αμέσως μετά την εκδήλωση πρωταρχικού ενδιαφέροντος ήρθε και η οριστική συμφωνία των δύο πλευρών. Ακολούθως προέκυψε η επίσημη ανακοίνωση της Μπασκόνια που ενημέρωσε τον κόσμο για την απόκτηση του Κρις Τσιόζα

Ο πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2022, ο οποίος το καλοκαίρι πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να έρθει να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη, το έκανε αρχικά για τη Μούρθια, αλλά τώρα ετοιμάζεται να περάσει στο επόμενο πιο απαιτιτικό και αναβαθμισμένο επίπεδο. 

Η Μπασκόνια, λίγες μέρες μετά την επανατοποθέτηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία, ανακοίνωσε την μεταγραφή του 27χρονου γκαρντ, αφού πρώτα πλήρωσε την Μούρθια για να επιτρέψει να γίνει αυτή η κίνηση. 

Ο Τσιόζα λοιπόν, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο ισπανικό πρωτάθλημα, εντάσσεται πλέον στο επίπεδο της EuroLeague και πρόθεσή του είναι να βοηθήσει άμεσα την ομάδα της Βιτόρια να… ξεμπλοκάρει. 

Οι Βάσκοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά ούτε εντός, μηδέ εκτός των συνόρων και γι’ αυτό πέραν της απόλυσης του Ζοάν Πεναρόγια ήρθε και η προσθήκη στο αγωνιστικό δυναμικό. 

Πριν, ο Τσιόζα αποφασίσει να έρθει στην Ευρώπη, είχε αγωνιστεί για τέσσερις σεζόν στο ΝΒΑ, με τους Χιούστον Ρόκετς, τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ ανήκε στους Γκόλντεν Στέιτ τη σεζόν 2021-22, όταν και οι Ουόριορς βρέθηκαν στην κορυφή του «μαγικού πλανήτη». 

MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)
EUROLEAGUE

15:32 - 01.11.2023

MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)

Ο πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου μήνα της EuroLeague είναι ο Τόρνικε Σενγκέλια! Ο Γεωργιανός φόργουορντ, που παραλίγο το καλοκαίρι να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά έμεινε στη Βίρτους Μπολόνια, που την έχει μετατρέψει στην πιο... αυτή ομάδα ολόκλητης της EuroLeague.

Συνολικά, βέβαια, σε αυτή την πορεία είχε 34 εμφανίσεις με την ομάδα στην οποία ηγείται ο Στέφεν Κάρι ακόμα και η στατιστική του του Κρις Τσιόζα περιαλάμβανε 2 πόντους, 1,1 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ μέσο όρο.