O Ιβάνοβιτς καλεί στην Μπασκόνια τον πρωταθλητή NBA, Κρις Τσιόζα

O Ιβάνοβιτς καλεί στην Μπασκόνια τον πρωταθλητή NBA, Κρις Τσιόζα

Γιώργος Γαβριλάκης 15:47 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 14.08.2024

Ο πρωταθλητής ΝΒΑ του 2022 με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και νυν γκαρντ της Μούρθια, Κρις Τσιόζα, είναι ο Νο 1 στόχος της Μπασκόνια και σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς θεωρεί ότι θα αναβαθμίσει την ομάδα από την Βιτόρια και οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει...

Για πρώτη φορά στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ο Κρις Τσιόζα πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη. Επέλεξε την Ισπανία και συγκεκριμένα τη Μούρθια και εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και το ΝΒΑμ για λογαριασμό της ομάδας που αγωνίζεται και στo Basketball Champions League της FIBA

Τώρα, λίγο καιρό μετά ετοιμάζεται να αναβαθμιστεί και αναμένεται στο άμεσο μέλλον να εμφανιστεί στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague. Και αυτό γιατί η επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο της Μπασκόνια, θα συνοδευτεί και με μία μεταγραφή. Ο σύλλογος από την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, την Βιτόρια, ψάχνει πριν καν απολυθεί ο Πεναρόγια και αντικατασταθεί από τον Σέρβο προπονητή, έναν γκαρντ ακόμα. 

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσιεύματα από την Ιβηρική χερσόνησο αυτός ο γκαρντ θα είναι ο 27χρονος Τσιόζα, ο οποίος στα οκτώ ματς που έχει αγωνιστεί στο εγχώριο πρωτάθλημα με την φανέλα της Μούρθια έχει 9,9 πόντους, 5,4 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ. Ο Ιβάνοβιτς έχει δει την αγωνιστική προοπτική που μπορεί να δώσει στο σύνολο, ενώ πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει. 

Η επίδοσή του στο ματς με την Τενερίφη, όταν έβαλε 26 πόντους με 6 τρίποντα ανέβασε τις... μετοχές του, ενώ πρακτικά ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στο 100% στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. 

Πριν πάρει τη μεταγραφή στη Μούρθια, είχε παίξει μπάσκετ μόνο στις ΗΠΑ. Μάλιστα, αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στο ΝΒΑ, με τους Χιούστον Ρόκετς, τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ ανήκε στους Γκόλντεν Στέιτ τη σεζόν 2021-22, όταν και οι Ουόριορς κατέκτησαν το πρωτάθλημα. 

Πυροδότησε το «μπαμ» με Κέντρικ Ναν ο Παναθηναϊκός (vids)
EUROLEAGUE

13:36 - 31.10.2023

Πυροδότησε το «μπαμ» με Κέντρικ Ναν ο Παναθηναϊκός (vids)

O Παναθηναϊκός κυνήγησε τη μεταγραφή του Κέντρικ Ναν και λίγες ώρες μετά τη νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό η συμφωνία ολοκληρώθηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ έρχεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη και θα φορέσει την πράσινη φανέλα!

Συνολικά, βέβαια, στον «μαγικό πλανήτη» έχει παίξει 91 παιχνίδια με 3,3 πόντους και 2,4 ασίστ μέσο όρο, ενώ με τους Πολεμιστές στην μεγάλη διάκριση μέχρι την κορυφή του ΝΒΑ είχε 34 εμφανίσεις με την στατιστική του να περιλαμβάνει 2 πόντους, 1,1 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ.