H Ζαλγκίρις ανακοίνωσε τον Έντμοντ Σάμνερ για αντικαταστάτη του Ναζ Μήτρου-Λονγκ (vid)

H Ζαλγκίρις ανακοίνωσε τον Έντμοντ Σάμνερ για αντικαταστάτη του Ναζ Μήτρου-Λονγκ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:33 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 14.08.2024

Ο Έντμοντ Σάμνερ τελικά δεν βρήκε από που έψαχνε στο ΝΒΑ και όταν η Ζαλκίρις Κάουνας ενδιαφέρθηκε, τότε ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ δεν άργησε να συμφωνήσει. Μάλιστα, οι Λιθουανοί το πρωί της Τετάρτης (29/11) ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτησή του και αυτός θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό.

Όταν στο τέλος του Σεπτέμβρη η Ζαλγκίρις αποφάσισε να ενδώσει στις πιέσεις του Ολυμπιακού και να αφήσει τον Ίγκνας Μπραζντέικις να εγκαταλείψει το Κάουνας και να μεταφερθεί στον Πειραιά, δεν είχε προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή για να καλύψει το κενό του. Τώρα, που την ίδια διαδρομή ακολούθησε και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, οι Λιθουανοί -θέλοντας και μη- αποφάσισαν πως έπρεπε να ενισχυθούν και το έκαναν με έναν παίκτη που δημιουργεί μία καλή προοπτική. 

Ο Έντμον Σάμνερ ήταν εξ' αρχής ο στόχος τους και το πρωί της Τετάρτης (29/11) η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος θα κάνει για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα το υπερατλαντικό ταξίδι. Μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί μόνο στο ΝΒΑ και στην G-League, αλλά τώρα επέλεξε να δοκιμάσει το ταλέντο του στο επίπεδο της EuroLeague. 

Στα 27 του χρόνια ο Σάμνερ έχει στο βιογραφικό του τέσσερις σεζόν με τους Ιντιάνα Πέισερς, που το 2017 του έδωσαν την ευκαιρία και εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2021 και μάλιστα μα ιδιαίτερη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό στην καλύτερη σεζόν του (2020-21) έπαιξε 53 παιχνίδια τα 24 ως μέλος της πρώτης πεντάδας και κατέγραψε στη στατιστική του 7,5 πόντους με 39,8% στα σουτ τριών πόντων. 

Όλοι αεροδρόμιο την ίδια ώρα: Ο Μπαρτζώκας και οι ποδοσφαιρικές αποστολές των "αιωνίων"
EUROPA LEAGUE

09:27 - 29.11.2023

Όλοι αεροδρόμιο την ίδια ώρα: Ο Μπαρτζώκας και οι ποδοσφαιρικές αποστολές των "αιωνίων"

Οι αποστολές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, αλλά και του μπασκετικού τμήματος των «ερυθρολεύκων» βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν σε Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία αντίστοιχα, με τις πτήσεις τους να έχουν ολιγόλεπτη διαφορά. Την ίδια ώρα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, εμφανίστηκε με τους Μπρούκλιν Νετς (7,1 πόντοι μέσο όρο), ενώ εδώ και καιρό έψαχνε ένα συμβόλαιο στον «μαγικό πλανήτη», αλλά τελικά το βρήκε χιλιάδες μίλια μακριά. Στο Κάουνας της Λιθουανίας.