Διαψεύδει η EuroLeague τις φήμες περί ισόβιου αποκλεισμού του διαιτητή Μπολτάουζερ
i

Ματέι Μπολτάουζερ / © IMAGO

Διαψεύδει η EuroLeague τις φήμες περί ισόβιου αποκλεισμού του διαιτητή Μπολτάουζερ

Γιώργος Γαβριλάκης 13:42 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 26.10.2024

Από την Ισπανία προέκυψαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Euroleague σκοπεύει να αποκλείσει δια παντός τον διαιτητή Ματέι Μπολτάουζερ, ο οποίος πριν μήνες συνελλήφθη να κλέβει κολόνια από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Μόνο που η διοργανώτρια αρχή διαψεύδει το ισόβιο του χαρακτήρα της τιμωρίας του Σλοβένου ρέφερι.

Το περασμένο Απρίλιο, ο Σλοβένο διαιτητής της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη αρχικά από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου «Νίκολα Τέσλα» να κλέβει μία κολόνια από τα Duty Free, που θέλησε να τα κάνει... σκέτο Free, αλλά ακολούθησε και δεύτερη σύλληψη: Αυτή από την αστυνομία του Βελιγραδίου.

Το σκάνδαλο αυτό ταρακούνησε τον ίδιο, την οικογένειά του, κάποιοι βέβαια που τον ήξεραν δεν σοκαρίστηκαν ιδιαιτέρως από την είδηση, αλλά σίγουρα η Euroleague Basketball θέλησε να το διαχειριστεί με προσοχή. Γι' αυτό και επέβαλε ποινή αποκλεισμού στον Μπολτάουζερ από όλες τις διοργανώσεις της.

O Τι Τζέι Σορτς καταρρίπτει τον... μύθο: Τελικά το μέγεθος ΔΕΝ μετράει και υπάρχει λόγος που φοράει το «μηδέν»
EUROLEAGUE

10:45 - 26.10.2024

O Τι Τζέι Σορτς καταρρίπτει τον... μύθο: Τελικά το μέγεθος ΔΕΝ μετράει και υπάρχει λόγος που φοράει το «μηδέν»

Αν ένα μεγάλο πλοίο θεωρείται πιο στιβαρό από ένα μικρότερο σε μέγεθος, υπάρχει το παράδειγμα του βυθισμένου Τιτανικού για να διαψεύσει την θεώρηση κι αν ένας ψηλόσωμος γκαρντ υπολογίζεται πως υπερτερεί έναντι ενός κοντύτερου, τότε έρχεται ο μικροκαμωμένος Τι Τζέι Σορτς της Παρί για να... κλείσει στόματα. Με τα 175 εκατοστά του κυριαρχεί στην rookie σεζόν του στην Euroleague και είναι ο MVP της 5ης αγωνιστικής.

Μόνο που όταν από την Ισπανία προέκυψαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Σλοβένος δεν θα εργαστεί ποτέ ξανά στην Euroleague, η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη με ανεπίσημη αναφορά της θέλησε να διαψεύσει αυτές τις φήμες και να θυμίσει πως ο Μπολτάουζερ έχει τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού ενός έτους και πως τη σεζόν 2025-2026, αν η επιτροπή διαιτησίας εγκρίνει την επιστροφή του, τότε είναι πιθανό να εργαστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

O Ματέι Μπολτάουζερ είναι 50 ετών, ασχολείται επαγγελματικά με την διαιτησία από το 2000 και είναι διεθνής ρέφερι από το 2003. Η παρουσία του στην EuroLeague Basketball ήταν μακρά μέχρι τη στιγμή της κλοπής, από την οποία βέβαια πρακτικά ξεμπέρδεψε αμέσως, αφού πρώτα πλήρωσε εγγύηση ύψους 256 ευρώ (τόσο του στοίχησε τελικά η κολόνια) και αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά την σύλληψή του. Το θέμα είναι τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην από εδώ και πέρα καριέρα του...