Δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: Η Φενέρ έπαιξε τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 20 Απριλίου λόγω των Play Offs

Δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: Η Φενέρ έπαιξε τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 20 Απριλίου λόγω των Play Offs

Χρήστος Τσάλτας 11:44 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 29.05.2024

Το ελληνικό πρωτάθλημα «πάγωσε», λόγω των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στα playoffs της Euroleague, όμως αυτό δεν συνέβη μόνο στην χώρα μας, καθώς και στην Τουρκία η Φενέρμπαχτσε είχε μια αντίστοιχη διακοπή. Τι συνέβη στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου, με το πέρας του αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Προμηθέα, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, σήκωσαν πολύ σκόνη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπετε για τις ομάδες του πρώτου bracket, στις οποίες βρίσκονται τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι «ερυθρόλευκοι» υπήρξε διακοπή στα παιχνίδια του τρίτου γύρου, η οποία κράτησε για περισσότερες από 20 μέρες. Μια εξέλιξη που έβγαλε, όπως ήταν φυσικό, τις ομάδες από την φόρμα τους.

Ο προπονητής του Προμηθέα δεν μάσησε τα λόγια του, με το πέρας του αγώνα λέγοντας μεταξύ άλλων «Τους ενδιαφέρει το ελληνικό μπάσκετ ή νομίζουν ότι ελληνικό μπάσκετ είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός; Και εμείς πρέπει να είμαστε από κάτω να τους αποθεώνουμε και να τους λέμε μόνο μπράβο; Τους ενδιαφέρει το ελληνικό μπάσκετ; Το ελληνικό πρωτάθλημα; Η Εθνική ομάδα; Έγινε κάποια κριτική για αυτό από κάποιον; Τι ακριβώς πρεσβεύουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι το πρωτάθλημα. Ποιος είναι ο λόγος παρουσίας μας; Να κάνουμε τις μαριονέτες; Είναι μεγάλος ο προβληματισμός όλων των άλλων ανθρώπων του μπάσκετ, γιατί μπάσκετ είναι οι δυο μεγάλες ομάδες της χώρας και όλοι χαίρονται με τις επιτυχίες τους».

Οργή Παπαθεοδώρου: «Σε ποια χώρα έχουν 23 μέρες διακοπή για δύο ομάδες, οι άλλοι υπάρχουμε;»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:20 - 10.05.2024

Οργή Παπαθεοδώρου: «Σε ποια χώρα έχουν 23 μέρες διακοπή για δύο ομάδες, οι άλλοι υπάρχουμε;»

Ευθεία επίθεση στους διοργανωτές του ελληνικού πρωταθλήματος έκανε ο προπονητής του Προμηθέα, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τα λόγια αυτά σήκωσαν πολύ συζήτηση για τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που η κατάσταση στα υπόλοιπα πρωταθλήματα είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι όμως μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο οι υποχρεώσεις διακόπηκαν ελέω playoffs.

Στην Τουρκία, οι τελευταίες μέρες δεν περιέλαβαν δράση στο πρωτάθλημα, λόγω των υποχρεώσεων της Φενέρμπαχτσε στα playoffs απέναντι στην Μονακό. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέψει το Σάββατο στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της, κόντρα στην Μπούρσασπορ, με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος να χρονολογείται στις 20 Απριλίου, κόντρα στην Νταρουσάφακα, στο οποίο έφτασε σε πολύ άνετη νίκη με 110-77. Ήταν ακριβώς πριν από τη σειρά με την Μονακό.

Στο Ισραήλ, όπου η Μακάμπι Τελ Αβίβ έδωσε παιχνίδι στις 20 Απριλίου κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά, επικρατώντας με 90-77, ενώ υπήρξε και ενδιάμεσα υποχρέωση για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Μαϊου αντιμετώπισε την Χάποελ Χολόν, από την οποία και ηττήθηκε με 82-76, έχοντας το μυαλό στο Game 5 με τον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα, η δράση ήταν ασταμάτητη τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Γαλλία. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μονακό είχαν παράλληλα αγωνιστικές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Euroleague, με τους Μονεγάσκους μάλιστα να παρατάσσουν β' ομάδα στο παιχνίδι κόντρα στην Σολέ, για το πρωτάθλημα, το οποίο ήταν και το τελευταίο πριν από το Game 5 με την Φενέρμπαχτσε.

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 59-63: Ερυθρόλευκοι Τιτάνες & θρυλική πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου!