Οι υπογεγραμμένες Polaroid του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού - Ένα φωτογραφικό project της Euroleague (pics)

Οι υπογεγραμμένες Polaroid του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού - Ένα φωτογραφικό project της Euroleague (pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:27 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:11 - 29.05.2024

Οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, λίγο πριν το Final Four της Euroleague, ποζάρισαν στον αναλογικό φωτογραφικό φακός μιας Polaroid και το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν... ωραιότατο!

Με την επέλαση των histper του 21ου αιώνα, ήρθαν στην επιφάνεια αρκετές συνήθειες παλαιότερων εποχών, που με την ετικέτα του «vintage» αναβίωσαν. Κάποιες από αυτές προέρχονται από τον κόσμο του αναλογικού πολιτισμού και οι λεγόμενες... polaroids είναι μία από αυτές.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις στιγμιαίες φωτογραφίες, όπου η Polaroid (εταιρία παραγωγής φωτογραφικών φιλμ και καμερών) έφερε στην αγορά τη δεκαετία του '40. Αποτέλεσε... επανάσταση στην ιστορία της φωτογραφίας και πάνω που ο ψηφιακός κόσμος την έκανε να ξεχαστεί, έγινε (τα τελευταία χρόνια) και πάλι trend. Και τώρα εισέβαλε στην Euroleague.

Μάλιστα στις Media Day του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού η ιδέα ήταν η εξής: Οι παίκτες των δύο ομάδων να ποζάρουν στο κέντρο του γηπέδου. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» στο ΣΕΦ και οι δε «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ.

Ο kαθένας πήρε μία χαρακτηριστική θέση απέναντι από τον φωτογραφικό φακό και λίγα δευτερόλεπτα μετά το κλικ η Polaroid βγήκε από τη μηχανή και μόλις άρχισε να εμφανίζεται πάνω στο ειδικό χαρτί η εικόνα, τότε ο καθένας έπαιρνε τη δικιά του, υπέγραφε πάνω της και μετά περνούσε στο... αρχείο!

Για τον Ολυμπιακό μοντέλα έγιναν οι Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Κώστας Παπανικολάου, Τόμας Ουόκαπ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Αϊζάια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς, Μόουζες Ράιτ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Μουσταφά Φαλ και Φιλίπ Πετρούσεφ.

Πως περιγράφουν με μία λέξη (ή και λίγες παραπάνω) το Final Four τα «αστέρια» της διοργάνωσης (vid)
EUROLEAGUE

12:28 - 19.05.2024

Πως περιγράφουν με μία λέξη (ή και λίγες παραπάνω) το Final Four τα «αστέρια» της διοργάνωσης (vid)

Εκπρόσωποι των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση της Euroleague κλήθηκαν να απαντήσουν τι σημαίνει γι' αυτούς το Final Four του Βερολίνου. Παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πήραν τον λόγο, όπως και αυτοί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Φενέρμπαχτσε.

Από την άλλη πλευρά, οι Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε την φωτογένεια των Κέντρικ Ναν, Ματίας Λεσόρ, Κώστα Σλούκα, Τζέριαν Γκραντ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ιωάννη Παπαπέτρου, Μάριους Γκριγκόνις, Ντίνος Μήτογλου, Λούκα Βιλντόζα, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι και το αισθητικό αποτέλεσμα όλων ήταν ωραιότατο!