Το ΑΙ προβλέπει τις επόμενες κατακτήσεις της Euroleague: Πότε θα πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός και πότε ο Παναθηναϊκός;

Το ΑΙ προβλέπει τις επόμενες κατακτήσεις της Euroleague: Πότε θα πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός και πότε ο Παναθηναϊκός;

Γιώργος Γαβριλάκης 15:47 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 29.05.2024

Το Sportal εμπιστεύτηκε το μέλλον της Euroleague σε μία από τις μηχανές τεχνητής νοημοσύνης. Ρωτήσαμε το CoPilot «ποιες ομάδες θα πάρουν τον τίτλο μέχρι το 2035;» και τα αποτελέσματα της δυαδικής διάνοιας δεν δικαιολογούν απαραίτητα και τη φήμη της.

Προβλέψεις κάποτε έκανε ο Νοστράδαμος. Σαμάνοι, αστρολόγοι, αλλά και τσαρλατάνοι. Προειδοποιούσαν κυρίως, για καταστροφές και δυστυχίες.

Στην σύγχρονη εποχή όμως, οι σοφοί έχουν πεθάνει και έχουμε καταλήξει να ρωτάμε τα κινητά μας για το τι μας ξημερώνει. Τώρα που έχουμε και το AI στα... πόδια μας; Η (κακιά) συνήθεια έγινε μανία και έτσι όπως πάει, θα καταλήξει σε μανιοκατάθλιψη!

Για όλα η τεχνητή νοημοσύνη έχει και μία απάντηση. Οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας πάντως, περισσότερο υπερτιμημένες φαίνονται, παρά χρήσιμες. Έτσι τουλάχιστον έδειξε η... προσπάθεια του Sportal να συμβουλευτεί μέσω της μηχανής τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, CoPilot και πήρε αποτελέσματα που σε αρκετές περιπτώσεις το ΑΙ πήγε εκ του ασφαλούς και μερικές προβλέψεις του θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας -αν όχι τεχνητής έλλειψης νοημοσύνης...

Ρωτήσαμε λοιπόν, «Ποιος θα πάρει την Euroleague κάθε σεζόν μέχρι το 2035;» και η απόκριση, μαζί και οι λόγοι της κατάκτησης, είναι οι κάτωθι...

2024 / Μπαρτσελόνα
«Η Μπαρτσελόνα καθοδηγούμενη από έναν δυναμικό πόιντ γκαρντ και έναν κυρίαρχο σέντερ, θα κατακτήσει τον τίτλο. Η ομαδική δουλειά και η σκληρή άμυνα της ομάδας θα κάνουν την διαφορά».

2025 / Αναντολού Εφές
«Η έκπληξη θα γίνει από την Αναντολού Εφές και θα σοκάρει τους πάντες με την κατάκτησή της».

2026 / ΤΣΣΚΑ Μόσχας
H ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακτά τον θρόνο. Με έναν ταλαντούχο φόργουορντ και έναν εκρηκτικό γκαρντ θα τα καταφέρει. Το πειθαρχημένο παιχνίδι της ομάδας και η εμπειρία τους θα αποδώσουν».

2027 / Μακάμπι Τελ Αβίβ
«Η ιστορία της Σταχτοπούτας αναβιώνει και η Μακάμπι, εμπνευσμένη από έναν τρομερό πάουερ φόργουορντ, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες βγαίνει νικήτρια»

2028 / Ρεάλ Μαδρίτης
«Άλλη μία κατάκτηση και άλλο ένα τρόπαιο για την ιστορική ομάδα από τη Μαδρίτη».

2029 / Φενέρμπαχτσε
«Η ομάδα της Φενέρμπαχτσε, ανανεωμένη και με την παρουσία ενός νεαρού και ταλαντούχου σέντερ και ενός δυναμικού σμολ φόργουορντ, εκθρονίζει την Ρεάλ Μαδρίτης».

2030 / Ολυμπιακός
«Μετά από μία σκληρή μάχη, ο Ολυμπιακός, με επικεφαλής έναν clutch σούτινγκ γκαρντ, επικρατεί σε ένα συγκλονιστικό τελικό».

2031 / Παναθηναϊκός
«Η επιστροφή της δυναστείας του Παναθηναϊκού. Εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα έδρας και τον κυρίαρχο σέντερ του».

2032 / Ζάλγκιρις Κάουνας
«Το αουτσάιντερ βρίσκεται στην κορυφή της Euroleague. Ο ασταμάτητος πόιντ γκαρντ και το πλούσιο ρόστερ οδηγούν την Ζάλγκιρις στην κατάκτηση»

2033 / Μπάγερν Μονάχου
«Η Μπάγερν, με έναν πολύπλευρο γκαρντ και έναν καταπληκτικό σουτέρ τριών πόντων, εκπλήσσει τους πάντες στον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στην Euroleague».

2034 / Βαλένθια
«Η Βαλένθια γνωστή για την αποτελεσματική της επίθεση και την σκληρή της άμυνα εξασφάλισε το τρόπαιο».

2035 / Λοκομοτίβ Κουμπάν
«Ένας χαρισματικός προπονητής και ο νεαρός υπερταλαντούχος σέντερ οδήγησαν την Λοκομοτίβ στην κορυφή και ολοκλήρωσαν με τον σπουδαιότερο τρόπο ένα απροσδόκητο ταξίδι».