Η Μονακό τιμωρεί για πειθαρχικό παράπτωμα τον Έλι Οκόμπο - Αμφίβολη η συμμετοχή του κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η Μονακό τιμωρεί για πειθαρχικό παράπτωμα τον Έλι Οκόμπο - Αμφίβολη η συμμετοχή του κόντρα στον Παναθηναϊκό

Γιώργος Γαβριλάκης 13:01 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 14.08.2024

O Έλι Οκόμπο ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Μονακό πως προς τίθεται προσωρινά εκτός ομάδας λόγω παραβίασης εσωτερικών κανόνων. Η διάρκεια της τιμωρίας του δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά είναι αμφίβολος για τη συμμετοχή του στα παιχνίδια με Μπασκόνια (9/1) και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (11/1).

Και ξαφνικά ο Έλι Οκόμπο της Μονακό βρίσκεται εκτός ομάδας! Λίγες ώρες μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, η διοίκηση του συλλόγου από το Πριγκιπάτο αποφάσισε και ακολούθως ανακοίνωσε επίσημα, πως ο Γάλλος γκαρντ έχει παραβιάσει έναν εσωτερικό κανονισμό και εξαιτίας αυτού «προσωρινά τίθεται εκτός», για ένα διάστημα που δεν διευκρινίστηκε.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι στην EuroLeague το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλη μία εβδομάδα με διπλή αγωνιστική, ο Οκόμπο είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει άμεσα και αν θα είναι διαθέσιμος για τα παιχνίδια με την Μπασκόνια αρχικά στις 9 Ιανουαρίου και δύο μέρες αργότερα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Αυτή τη στιγμή θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος ειδικά στο ματς με τους Ισπανούς και φθάνει να δούμε εάν η φύση του παραπτώματος του είναι τέτοια που η απουσία του θα παραταθεί και θα συμπεριλαμβάνει και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Δύο μήνες κράτησε η θητεία του Ποτζέκο στην Βιλερμπάν - Ανακοινώθηκε η απόλυσή του
EUROLEAGUE

11:34 - 06.01.2024

Δύο μήνες κράτησε η θητεία του Ποτζέκο στην Βιλερμπάν - Ανακοινώθηκε η απόλυσή του

Η Βιλερμπάν ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον κόουτς Τζιανμάρκο Ποτζέκο και μέχρι να επιλέξουν νέο προπονητή, την αγωνιστική διαχείριση της γαλλικής ομάδας θα έχει ο Πιερίκ Πουπέ.

Ο Έλι Οκόμπο βρίσκεται στο Μονακό από το καλοκαίρι του 2022 και από την πρώτη μέρα στην ομάδα έχει τον ρόλο του παρτενέρ και άμεσου συνεργάτη του Μάικ Τζέιμς στην περιφέρεια. Την τρέχουσα περίοδο έχει 10,2 πόντους μέσο όρο, 3,2 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ, αλλά η απόδοσή του έχει πέσει αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη. Τη σεζόν 2022-23 είχε 12,5 πόντους και 3,6 ασίστ ανά αγώνα και ήταν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα από το Πριγκιπάτο έφθασε μέχρι το Final Four του Κάουνας.