Στην Βαρκελώνη κλείνει η τρίτη αγωνιστική της Euroleague, λίγες ώρες πριν... ανοίξει η τέταρτη
i

Μάικ Τζέιμς, Νίκολα Λαπροβίτολα / © IMAGO

Στην Βαρκελώνη κλείνει η τρίτη αγωνιστική της Euroleague, λίγες ώρες πριν... ανοίξει η τέταρτη

Sportal newsroom 09:02 - 16.10.2024

H Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την αήττητη Μονακό (21:30,Nova Sports 4), που χωρίς τον Νικ Καλάθη και τον Φουρκάν Κορκμάζ δοκιμάζεται εκτός έδρας για πρώτη φορά φέτος στην Euroleague. Τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής, το πρόγραμμα της τέταρτης και η βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής στην Euroleague ήταν υπερφορτωμένο την πρώτη μέρα της αγωνιστικής της δράσης: Την Τρίτη (15/10). Τότε που ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός την... πάτησε στο Παρίσι από την πρωτάρα Παρί.

Για την Τετάρτη (16/10) το μόνο που απέμεινε είναι η τελευταία συνάντηση, αυτή της Μπαρτσελόνα με την Μονακό στην Ισπανία (16/10, 21:30,Nova Sports 4), πριν βέβαια ξεκινήσει -σχεδόν μονομιάς- και η τέταρτη αγωνιστική. Άλλωστε, βρισκόμαστε στην πρώτη... διαβολική βδομάδα της χρονιάς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Μέχρι όμως, να επανεμφανιστούν όλες οι ομάδες την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα πρέπει οι Καταλανοί και οι Μονεγάσκοι να κλείσουν το πρώτο κεφάλαιο. Και η συνάντησή τους στο Παλάου Μπλαουγκράνα της Βαρκελώνης έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Οι γηπεδούχοι που έχασαν στην πρεμιέρα από την Ζαλγκίρις, νίκησαν την δεύτερη αγωνιστική την Άλμπα Βερολίνου, αλλά τώρα δοκιμάζονται απέναντι στο σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς, που ναι μεν εντός των συνόρων (στο γαλλικό πρωτάθλημα) έχει κάνει ήδη μία... γκέλα, στην Euroleague έχει «δύο στα δύο». Αρχικά επιβλήθηκε την Μιλάνο, ακολούθως της Μακαμπι Τελ Αβίβ και τώρα ετοιμάζεται για το πρώτο ευρωπαϊκό εκτός έδρας ματς της.

Η επιστροφή του Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος άντεξε λίγους μήνες μόνο στο Τελ Αβίβ και επέστρεψε στο Πριγκιπάτο, ενισχύει την περιφέρεια της Μονακό, που τόσο πολύ το είχε ανάγκη. Βέβαια, κάτι τέτοιο προέκυψε λόγω των τραυματισμών. Ο Φουρκάν Κορκμάζ και ο Νικ Καλάθη παραμένουν εκτός δράσης, μια συνθήκη που ενδεχομένως να επικρατήσει για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτώβρη.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Για την Μπαρτσελόνα, η μόνη απουσία αφορά τον Τζοέλ Πάρα, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν -ειδικά στο ισπανικό πρωτάθλημα- αλλά ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και ακόμα βρίσκεται κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι ο Καταλανός γκαρντ να μην προλάβει να παίξει ούτε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, την 31η Οκτωβρίου, στο ματς που ανήκει στο πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής.