Η Βίρτους «γλυκοκοιτάζει» πρώην παίκτη της ΑΕΚ

Φωτ. IMAGO

Η Βίρτους «γλυκοκοιτάζει» πρώην παίκτη της ΑΕΚ

Απόστολος Μαυράκης 17:07 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 22.10.2024

Η πιθανή αποχώρηση του Άντε Ζίζιτς από την Βίρτους Μπολόνια θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στη θέση του σέντερ, με τους Ιταλούς ήδη να εξετάζουν τον ενδεχόμενο ερχομό του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Εμφιόντου Καμπενγκέλε.

Η καινούργια σεζόν της Euroleague βρίσκει την Βίρτους Μπολόνια στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας μάλιστα η μόνη ομάδα χωρίς νίκη σε 4 παιχνίδια.

Οι Ιταλοί θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές προκειμένου να... μαζέψουν το κακό αυτό ξεκίνημα και από ότι φαίνεται αυτό θα αρχίσει από την θέση του σέντερ.

Οι φήμες γύρω από την αποχώρηση του Άντε Ζίζιτς από την ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι έντονες τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η Βίρτους φέρεται να έχει βγει ήδη στην αγορά ένεκα της ενδεχόμενης αντικατάστασής του.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Ματέο Αντρεάνι, η Βίρτους γλυκοκοιτάζει την περίπτωση ενός γνώριμου στα ελληνικά εδάφη, έχοντας ένα βραχύχρονο πέρασμα από την ΑΕΚ.

Ο λόγος για τον Εμφιόντου Καμπενγκέλε, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο αγωνίζεται για λογαριασμό της αντίπαλου του Άρη στο Eurocup και της επίσης Ιταλικής Βενέτσια.

Ο ίδιος διανύει μια φοβερή σεζόν ως τώρα, μετρώντας κατά μέσο 15,2 πόντους, 12 ριμπάουντ και 25,8 βαθμούς στην κλίμακα αξιολόγησης στο Eurocup, χωρίς όμως αυτά να καθίστανται αρκετά για την Βενέτσια που βρίσκεται στο 1-3.

Στο Ιταλικό πρωτάθλημα ο Καμπενγκέλε καταγράφει παρόμοιες επιδόσεις, έχοντας 13,2 πόντους και 14,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με την Βενέτσια παρόλα αυτά να παραμένει αδιόρθωτη και να έχει το ίδιο ρεκόρ με το Eurocup.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Έχοντας ως δεδομένο τη κακή πορεία της Βενέτσια σε συνδυασμό με την ευκαιρία που έχει ο ίδιος ο Καμπενγκέλε να αναδειχθεί στα «σαλόνια» της Ευρώπης, δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε στο άμεσο μέλλον με τα ασπρόμαυρα της Βίρτους.