Επιβεβαίωση Sportal: Fiba και Euroleague ανακοίνωσαν την απελευθέρωση των ημερομηνιών για τα «παράθυρα»

Επιβεβαίωση Sportal: Fiba και Euroleague ανακοίνωσαν την απελευθέρωση των ημερομηνιών για τα «παράθυρα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:59 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.08.2024

Η FIBA και η Euroleague έβαλαν τέλος στον «πόλεμο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με κοινή τους ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του Sportal από τις 4 Ιουλίου.

Ο πόλεμος που μαινόταν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του! 

Η FIBA και η Euroleague εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν θα συμπέσουν ξανά αγώνες των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων. 

Με λίγα λόγια, μιλάμε για μια σπουδαία κίνηση, η οποία δείχνει ότι η FIBA και η Euroleague δείχνουν διάθεση να γεφυρώσουν όλες τις διαφορές τους και να πορευτούν στο ίδιο μήκος κύματος, για το καλό του μπάσκετ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του Sportal από τις 4 Ιουλίου, όταν και σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι για τις εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ. Η ιστορική απόφαση πάρθηκε στη συνέλευση των μετόχων της Euroleague και δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την αύξηση των αγώνων στην Euroleague. 

Ιστορική εξέλιξη - H EuroLeague πάει για διακοπή τον Φεβρουάριο στα «παράθυρα» της FIBA!
EUROLEAGUE

22:02 - 04.07.2023

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιστορική εξέλιξη - H EuroLeague πάει για διακοπή τον Φεβρουάριο στα «παράθυρα» της FIBA!

Η συνεδρίαση των μετόχων της EuroLeague οδήγησε στην λήψη μιας απόφασης που θα επικυρωθεί σύντομα και αφορά στη διακοπή της διοργάνωσης στα «παράθυρα» της FIBA το Φεβρουάριο

«Η FIBA ​​και η Euroleague Basketball συμφώνησαν να αποφύγουν οποιαδήποτε κοινή ημερομηνία των διοργανώσεων εθνικών ομάδων και συλλόγων τη σεζόν 2023-24. Επιβεβαίωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να συζητούν για τους επόμενους δώδεκα μήνες για να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για το καλό του μπάσκετ στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο.»

Ας το πούμε λίγο πιο απλά λοιπόν το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά από αυτή την ανακοίνωση. Η Εθνική Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Τουρκίας κ.ο.κ. θα μπορούν να έχουν στην διάθεσή τους παίκτες από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την Βίρτους Μπολόνια, την Μπαρτσελόνα και γενικά όλων των μεγάλων συλλόγων, κάτι που θα βοηθήσει να ανεβεί το επίπεδο των «παραθύρων» συνολικά, αλλά και θα αυξήσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων ακόμα περισσότερο.