Χαμός στο Ισραήλ από την ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης που έκανε η σύντροφος παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ
i

© Instagram

Χαμός στο Ισραήλ από την ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης που έκανε η σύντροφος παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:49 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 14.08.2024

Ο σύζυγος του Ουέιντ Μπάλντγουιν της Μακάμπι, αναδημοσίευσε στο προφίλ της σε κοινωνικό δίκτυο ένα video από φιλοπαλαιστινιακή ιστοσελίδα και παραλίγο να ξεσπάσει δεύτερος «πόλεμος» στο Ισραήλ. Η ίδια απολογήθηκε επειδή «δεν πρόσεξα την πηγή», ενώ ο παίκτης επιτέθηκε σε όσους πίστεψαν πως στηρίζουν οικογενειακώς τη Χαμάς: «Να πάτε να γ@μ...ν, εμένα το Ισραήλ είναι το σπίτι μου»!

Ένα πρόσφατο... ατύχημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργήσει ερωτήματα που ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις, καθώς η εξέλιξη της ιστορίας μπορεί να φέρει «παράξενες» καταστάσεις και σίγουρα αναστάτωση στο Τελ Αβίβ και στο Ισραήλ, γενικότερα. 

Η σύζυγος του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι, Ουέιντ Μπάλντγουιν, έκανε μία ανάρτηση που λίγο αργότερα «κατέβηκε», αλλά η ολιγόλεπτη on line παρουσία της ήταν αρκετή για να ξεσπάσει η διαμάχη. 

Θεωρήθηκε πως η άποψη που εξέφραζε, μέσω του video που αναδημοσίευσε, ήταν υπέρ του Παλαιστινιακού αγώνα. Και όντως ήταν, καθώς το οπτικοακουστικό αρχείο ανήκε σε ένα προφίλ των social media με δεκάδες αναρτήσεις υπέρ του παλαιστινιακού αγώνα. Το ερώτημα ήταν αν κατάλαβε τι ανήρτησε, αν όντως στηρίζει τον αγώνα και αν η θέση της είναι αυθόρμητη και συνειδητή ή όχι. 

Και επειδή άρχισε να γίνεται μεγάλη... φασαρία, τον λόγο πήρε η ίδια η Τάιτζα, η οποία με νέα της ανάρτηση που περιγράφει την δική της οπτική ξεκαθαρίζει τη θέση της. «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι πολύ σημαντικό. Αγαπώ το Ισραήλ, αγαπώ τους Ισραηλινούς μου γείτονες, έζησα έναν χρόνο εκεί και ο δεύτερος γιος μας γεννήθηκε εκεί. Όταν με ρωτούν ποιο είναι το αγαπημένο μου μέρος, απαντώ το Ισραήλ. Έχει τους καλύτερους φιλάθλους, τους καλύτερους ανθρώπους, τόσοι πολλοί έχουν βοηθήσει εμένα και την οικογένειά μου από τη στιγμή που ήρθαμε. Πλέον το θεωρούμε σπίτι μας», είπε θέλοντας αρχικά να ισορροπήσει την κατάσταση και κατέληξε στο εξής: «Με την ανάρτηση που έκανα ήταν για να καθησυχάσω τους φίλους και την οικογένειά μου στις ΗΠΑ. Ήθελα να τους δείξω πως τα προβλήματα δεν είναι τόσο μεγάλα όσο δείχνουν. Ήταν λάθος μου να αναδημοσιεύσω το συγκεκριμένο video για να στείλω αυτό το μήνυμα. Θέλω να κάνω σαφές πως αυτό που έκανε η Χαμάς στο Ισραήλ, είναι αδιανόητο», για να υπογραμμίσει πως «ζητώ συγνώμη που δεν πρόσεξα περισσότερο την πηγή».

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Ουέιντ Μπάλντγουιν πέρασε στην... αντεπίθεση! «Δεν κάνω πολιτική, αλλά αφήστε με να ξεκαθαρίσω κάτι. Εξαιτίας της Χαμάς, αναγκαστήκαμε, εγώ και η οικογένειά μου, να φύγουμε από τη χώρα που αποφασίσαμε να κάνουμε σπίτι μας. Ανάγκασαν την ομάδα μας να αντιμετωπίσει δυσκολίες, μας στέρησαν τους φιλάθλους μας και προκάλεσαν προβλήματα σε κάθε άνθρωπο εκτός της Μακάμπι. Εξακολουθούμε να αφιερώνουμε την ενέργεια και το πάθος μας στην Μακάμπι και το Ισραήλ. Αν ποτέ ισχυριστείτε ότι είμαι οπαδός της Χαμάς, άντε γ@μ...τε!»

Εν τω μεταξύ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε λίγες ώρες (Τρίτη 14/11, 20:05) θα αντιμετωπίσει ως τυπικά γηπεδούχος στο Βελιγράδι τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της EuroLeague και ο Ουέιντ Μπάλντγουιν έχει ολοκληρώσει την αποθεραπεία του τραυματισμού του στη μέση και είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Μάλιστα, αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί κόντρα στην τέως ομάδα του (τον Ολυμπιακό), που παρεμπιπτόντως ήταν και η πρώτη του από τη στιγμή που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι και άφησε πίσω του το ΝΒΑ

H ανάρτηση της Τάιτζα που αργότερα αποσύρθηκε από το προφίλ της