Ο Τσίμα Μονέκε τους ξεγέλασε όλους! Πίστεψαν ότι πονάει, αλλά εκείνος χόρευε (vid)

Τσίμα Μονέκε

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Τσίμα Μονέκε τους ξεγέλασε όλους! Πίστεψαν ότι πονάει, αλλά εκείνος χόρευε (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:46 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 14.08.2024

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεγάλη νίκη της Μπασκόνια επί της Μπαρτσελόνα για την 8η αγωνιστική της EuroLeague, o Τσίμα Μονέκε έπιασε την μέση του και άρχισε να περπατάει... περίεργα. Όλοι πίστεψαν ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού, αλλά τελικά απλώς είχε ξεκινήσει έναν χορό και με ένα μεγάλο χαμόγελο έριξε στην παγίδα, όσους αρχικά φοβήθηκαν για την υγεία του...

Μετά την περσινή σύντομη και... απαρατήρητη παρουσία του με την Μονακό, ο Τσίμα Μονέκε, φέτος κάνει πάταγο στην EuroLeague με τη φανέλα της Μπασκόνια. Ο 27χρονος Νιγηριανός φόργουορντ με το ράστα μαλλί, τα γυαλιά μυωπίας και το δυναμικό του παιχνίδι έχει ξεκινήσει εκπληκτικά τη σεζόν και ναι μεν άργησε, αλλά πλέον αποκαλύπτει τα αγωνιστικά του χαρίσματα που οδήγησαν την καριέρα του μέχρι και το ΝΒΑ (2022-23, Σακραμέντο Κινγκς). 

Πλέον, έχει εγκατασταθεί στη Βιτόρια και με την ομάδα από την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων έχει ανεβάσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα για την 8η αγωνιστική της EuroLeague ήταν και πάλι παραγωγικός. Είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Μόνο που παρουσίασε και τα νέα του χαρίσματα. Αυτά έχουν να κάνουν με την υποκριτική και τον χορό! 

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης κι ενώ ο νικητής είχε καθοριστεί αρκετά πριν τη λήξη του ματς, ο Μονέκε έκανε την επαναφορά της μπάλας από την βασική γραμμή. Την ίδια στιγμή, με μία χαρακτηριστική κίνηση που συνήθως υποδηλώνει πόνο, έπιασε τη μέση του και άρχισα να περπατάει σαν να έχει πρόβλημα. Σαν κάτι να τον δυσκολεύει.

Τελικά ο αρχικά παράξενος βηματισμός του αποκαλύφθηκε πως ήταν χορευτική φιγούρα που τελικά εξελίχθηκε σε ένα περιεκτικό κόλπο του Νιγηριανού, ο οποίος με χαμόγελο και στυλ πανηγύρισε με αυτόν τον τρόπο μία πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του. 

Ο Κέβιν Πάντερ της Παρτίζαν χρειάζεται άλλες 15 μέρες αποθεραπείας, άρα είναι αμφίβολος για το ματς με τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

14:04 - 16.11.2023

Ο Κέβιν Πάντερ της Παρτίζαν χρειάζεται άλλες 15 μέρες αποθεραπείας, άρα είναι αμφίβολος για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Η Παρτίζαν συνεχίζει την προσπάθειά της με τον Κέβιν Πάντερ να παραμένει εκτός λόγω του... διπλού τραυματισμού του στα πόδια. Ο Αμερικανός γκαρντ, όπως ο ίδιος εξήγησε, σε δύο εβδομάδες θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, άρα δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Άλμπα (17/11), την Αναντολού Εφές (24/11) και το ερώτημα είναι αν θα προλάβει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (30/11) για την 11η αγωνιστική της EuroLeague.

Σε επτά ματς στην τρέχουσα σεζόν της EuroLeague ο Τσίμα Μονέκε έχει 17,9 πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο. Κόντρα στη Μπαρτσελόνα πάντως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν συμπαίκτης του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, ο οποίος τελικά αναδείχθηκε και MVP ολόκληρης της αγωνιστικής. Πλέον και οι δύο και οι συμπαίκτες του, εκτός του Νίκου Ρογκαβόπουλου, ο οποίος είναι τραυματίας, προετοιμάζονται για το ματς της Παρασκευής (17/11) με την Βιλερμπάν στο Λυών.