Η Euroleague παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Γαλλία και έχει ξεκάθαρη στάση για το ενδεχόμενο αλλαγών στο φορμάτ

Η Euroleague παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Γαλλία και έχει ξεκάθαρη στάση για το ενδεχόμενο αλλαγών στο φορμάτ

Χρήστος Τσάλτας 10:43 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 29.05.2024

Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Παούλιους Μοτεγιούνας τέθηκαν στη διάθεση των δημοσιογράφων για πάνω από 30 λεπτά, με τον απόηχο της διαδικασίας να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η σεζόν της Euroleague φτάνει προς το τέλος της και δεν υπήρχε καλύτερο timing για την διοργάνωση, ώστε να δώσει ένα στίγμα για την επόμενη μέρα, από μια συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου.

Παρ' ότι δεν υπήρχαν αγώνες εκείνη τη μέρα, η δράση παρέμενε σε υψηλά επίπεδα και το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και όλων στη διοργάνωση ήταν τεράστιο, περίπου ένα 24ωρο πριν από τον μεγάλο τελικό.

Μποντιρόγκα: «Έχουμε κάνει βήματα μπροστά με το καλεντάρι, θα κρατήσουμε το Play in τα επόμενα χρόνια»
EUROLEAGUE

19:22 - 25.05.2024

Μποντιρόγκα: «Έχουμε κάνει βήματα μπροστά με το καλεντάρι, θα κρατήσουμε το Play in τα επόμενα χρόνια»

Ο πρόεδρος της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, αναφέρθηκε στο πλάνο της διοργάνωσης για την εξέλιξή της και τόνισε πως το play-in θα παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια δεν θα αλλάξει κάτι στο καλεντάρι.

Ο πρόεδρος της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, αλλά και ο CEO της διοργάνωσης, Παούλιους Μοτεγιούνας, μίλησαν για τις επόμενες κινήσεις της λίγκας, αλλά και την ανάπτυξή της.

Την ίδια ώρα όμως στο τραπέζι υπάρχουν αρκετά ζητήματα προς επίλυση. Οι φωνές για αλλαγή στο format πληθαίνουν. Δεν είναι μόνο το Final 4 για το οποίο ζητούν αλλαγή, αλλά και για την κατάταξη συνολικά, με το ενδεχόμενο ύπαρξης ζώνης υποβιβασμού να είναι ανάμεσα στις προτάσεις. Η Euroleague ωστόσο είναι ξεκάθαρη.

«Δεν υπάρχει στο τραπέζι κάποιο πλάνο για σενάριο υποβιβασμού των τελευταίων ομάδων στο Eurocup. Ο τρόπος που έχει δομηθεί η λίγκα είναι τέτοιος που δεν θα μπούμε σε τέτοια διαδικασία», ανέφερε ο Μποντιρόγκα στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου και όπου έδωσε το στίγμα των σκέψεών του για την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα ένα σημαντικό θέμα έχει ανοίξει στην Γαλλία με την Skweek, τον τηλεοπτικό partner της διοργάνωσης στη χώρα. Από οικονομικής πλευράς τα πράγματα δεν είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για την γαλλική εταιρία, με τους ανθρώπους της Euroleague να γνωρίζουν την κατάσταση.

«Είμαστε ενήμεροι για όσα συμβαίνουν με την Skweek και έχουμε συνεχείς επαφές. Θα δούμε πώς θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες για να έχουμε περισσότερα να πούμε», τόνιζε με το πέρας της συνέντευξης Τύπου ο Μποντιρόγκα.