Ο Ζάγκαρς παραμένει στο επίκεντρο της αγοράς - Η Φενέρμπαχτσε τον θέλει για του χρόνου και η Γουλβς τον ονειρεύεται για φέτος

Άρτουρς Ζάγκαρς

i

© Fiba

Ο Ζάγκαρς παραμένει στο επίκεντρο της αγοράς - Η Φενέρμπαχτσε τον θέλει για του χρόνου και η Γουλβς τον ονειρεύεται για φέτος

Γιώργος Γαβριλάκης 13:15 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 14.08.2024

Μετά τις εμφανίσεις του στο Μουντομπάσκετ, ο Λετονός Άρτουρς Ζάγκαρς και... παγκόσμιος ρέκοντμαν στις ασίστ, έχει εμφανιστεί ως στόχος ομάδων στο επίπεδο της Euroleague. Η Φενέρμπαχτσε είναι κοντά στην απόκτησή του με μελλοντική προοπτική, η Μπασκόνια και η Βαλένθια συνεχίζουν να ασχολούνται, ενώ η Λιθουανική Γουλβς τον θέλει για να διεκδικήσει το EuroCup.

O Άρτουρς Ζάγκαρς έκανε... πάταγο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έφθασε με τη Λετονία ως την πέμπτη θέση του κόσμου, αφού πρώτα «έσπασε» με 17 ασίστ το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς, τώρα παραμένει στο ταμείο ανεργίας. Είναι χωρίς ομάδα και με ένα τεράστιο ερωτηματικό υπάρχει δίπλα στην αθλητική του ταυτότητα, εκεί όπου θα περίμενε κανείς να αναφέρεται ο σύλλογος με τον οποίο θα αγωνιστεί τη σεζόν 2023-24. 

Βέβαια, βρίσκεται κοντά σε μία συμφωνία με μεγάλη προοπτική για τον 24χρονο γκαρντ και αυτή έχει να κάνει με την υπογραφή συμβολαίου τριετούς διάρκειας με την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Βέβαια, ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης, μέσω του προπονητή του, ενημέρωσε πως «συνεχίζουμε με το υπάρχον ρόστερ», πράγμα που πιθανά θα συμπεριλαμβάνει και τον Νικ Καλάθης, ο οποίος έχει συμβόλαιο, αλλά η αρχική πρόθεση της ομάδας ήταν να αποδεσμευτεί. 

Τώρα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ραούλ Νέτο, υπάρχουν... αμφιβολίες για την αρχική απόφαση, ενώ ακόμα κι αν υπογράψουν με τον Άρτουρς Ζάγκαρς, αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει την κατάσταση και το ρόστερ αυτής της σεζόν που έρχεται. Διότι, ο Λετονός προορίζεται να αγωνιστεί για μία σεζόν ως δανεικός στην Λιθουανία. 

Εκεί αγωνιζόταν και πέρσι, με τη φανέλα της Κενταϊνιάι, αλλά τώρα τον έχει ζητήσει η Γουλβς, μία ανερχόμενη δύναμη της Βαλτικής, με υψηλό οικονομικό status που πέραν της παρουσίας της στο εγχώριο πρωτάθλημα συμμετέχει και στo EuroCup -εκεί που... υπάρχει και ο Άρης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κεστούτις Κεμζούρα, πρώην του Ολυμπιακού, ενώ πέρσι αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτη (και συνεχίζει και φέτος) ο Τζέφρι Τέιλορ. H ομάδα έχει υψηλές προσδοκίες για την φετινή ευρωπαϊκής της πορεία και ιδανικά θα ήθελε -έστω με τη μορφή δανεισμούς από τη Φενέρμπαχτσε- τον Ζάγκαρς.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

 Πάντως, ο Λετονός αν δεν είχε η πρώην ομάδα του, η Μπανταλόνα, ρήτρα μισού εκατομμυρίου σε περίπτωση επιστροφής του στο ισπανικό πρωτάθλημα, τότε πιθανολογείται πως θα είχε επιλέξει είτε την Μπασκόνια, είτε την Βαλένθια, που επίσης -θεωρητικά τουλάχιστον μιας και δεν έχει υπογράψει ακόμα στη Φενέρ- τον διεκδικούν. Το ίδιο και η Μάλαγα, που αγωνίζεται στην Liga Endesa και το Basketball Champions League της FIBA.